ΗΜΕΡΙΔΑ: Διατήρηση καλής υγείας και ποιότητας ζωής για τα άτομα με κάκωση/ βλάβη νωτιαίου μυελού

Η ημερίδα – εκδήλωση το απόγευμα του Σαββάτου 26 Μαΐου 2018 και ώρα 18:30 θα γίνει στο τέως δημαρχείο Ποσειδωνίας και διοργανώνεται από το ΤΜΗΜΑ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΛΑΒΩΝ ΝΩΤΙΑΙΟΥ ΜΥΕΛΟΥ της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΦΥΣΙΚΗΣ ΙΑΤΡΙΚΗΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ, Μέλος της Διεθνούς Εταιρείας Νωτιαίου Μυελού ΙSCOS, με τη συνεργασία του «ΒΑΡΔΑΚΕΙΟΥ και ΠΡΩΙΟΥ» ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΣΥΡΟΥ, υπό την αιγίδα του ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΥΚΛΑΔΩΝ και του ΔΗΜΟΥ ΕΡΜΟΥΠΟΛΗΣ ΣΥΡΟΥ.

Απευθύνεται σε άτομα με βλάβη νωτιαίου μυελού, σκλήρυνση κατά πλάκας, και γενικότερα ασθένειες που επιφέρουν ορθοκυστικές διαταραχές, σπαστικότητα, οστεοπόρωση και έχει σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των ιδίων των ατόμων με παραπληγία και τετραπληγία, των οικογενειών τους, των συνοδών και των ατόμων υποστήριξής τους, της κοινότητας, των φορέων και των θεσμών με στόχο την βελτίωση της καθημερινότητάς τους.

Η αποτελεσματικότερη θεραπεία ακόμη και σήμερα είναι η πρόληψη. Η κάκωση νωτιαίου μυελού προέρχεται στο μεγαλύτερο ποσοστό της από γεγονότα που είναι προβλέψιμα (ατυχήματα, πτώσεις, αθλήματα, καταδύσεις κ.ά.). Όταν συμβούν, η αναπηρία που προκαλείται, αλλάζει το άτομο και τον κόσμο γύρω του. Ο κόσμος μπορεί και οφείλει να εντάξει το άτομο και την οικογένειά του και πάλι στην κοινωνία. 

Στην ημερίδα θα γίνει ανοιχτή συζήτηση με την αντιπρόεδρο της εταιρείας και πρόεδρο του τμήματος, Ιατρό Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Δρ. Χριστίνα-Αναστασία Ραπίδη, τον εξειδικευμένο, Ιατρό Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης Δρ. Ι.Ελ. Διονυσιώτη, τον εργοθεραπευτή του ΚΕΦΙΑπ ΣΥΡΟΥ κο Παπαθανασίου και τον καλλιτέχνη κο Καταγά. 

Είναι μεγάλη ευκαιρία να συναντηθούμε μαζί τους, να παρακολουθήσουμε τις αναφορές τους και να θέσουμε θέματα που μας απασχολούν καθημερινά. μια ευκαιρία ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης.

Είσοδος Ελεύθερη

Εκ μέρους του ΔΣ του ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΜΕΛΕΤΗΣ & ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΒΛΑΒΩΝ ΝΩΤΙΑΙΟΥ ΜΥΕΛΟΥ
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons