3ο Σεμινάριο Παραδοσιακής Μουσικής στην Σύρο (5-8.7.2018)

Αγαπητές/οί φίλες/οι της παραδοσιακής μουσικής γεια σας!

Η Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση Συλλογικής και Κοινωνικής Ωφέλειας Κυκλάδων (Κοιν.Σ.Επ. Κυκλάδων – ALTERA VITA) σε συνεργασία με την ερμηνεύτρια Κατερίνα Παπαδοπούλου, διοργανώνει ένα τετραήμερο σεμινάριο παραδοσιακής μουσικής στη Σύρο.

“ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΚΑΙ ΝΗΣΙΩΤΙΚΑ ΣΥΜΠΛΕΓΜΑΤΑ”

Διδάσκουν οι:
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ: ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΥΡΑ
ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ: ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΟΡΜΠΑΡΑΚΗΣ: ΚΑΝΟΝΑΚΙ

Το σεμινάριο θα λάβει χώρα σε μια όμορφη τοποθεσία της Σύρου στο Μέγα Γιαλό και θα μπορεί να συνδυαστεί με την υπέροχη θάλασσα και τη φιλοξενία των ενοικιαζόμενων δωματίων “Αγνάντι” που βρίσκονται 50 μέτρα από την παραλία. Το σεμινάριο ξεκινάει την Πέμπτη 5 Ιουλίου και θα διαρκέσει μέχρι και την Κυριακή 8 Ιουλίου 2018. 

Στο εργαστήριο θα μάθουμε τραγούδια από τη Μικρασία, που «ταξίδεψαν» και εγκαταστάθηκαν στα νησιωτικά συμπλέγματα του Αιγαίου, σε Βόρειες-Νότιες Σποραδες, Κυκλάδες και Βόρειο Αιγαίο.
Θα μελετήσουμε τοπικά ιδιώματα, αλλά και εξωτερικές επιρροές, τραγούδια που εντάχθηκαν στο ντόπιο ρεπερτόριο, από τις μουσικές παραδόσεις της Μικρασιατών κυρίως, καθώς και άλλων λαών της ευρύτερης Μεσογείου.
Θα αναλυθούν επί μέρους μελωδίες, στολιδία, ποικίλματα και μέσω γυμνασμάτων θα χρησιμοποιηθούν μέσα στα τραγούδια.


Περισσότερες πληροφορίες: https://syrosviolin2.wordpress.com
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons