Εκδηλώσεις στο πλαίσιο της "Εβδομάδας Χωρίς Πλαστικές Σακούλες 2018" στη Σύρο | LIFE DEBAG

Ο "Πλαστικοσακουλάνθρωπος" που
συμμετέχει στις εκδηλώσεις
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε για τις εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Έργου LIFE DEBAG και συγκεκριμένα της εντατικής εκστρατείας ενημέρωσης για τη μείωση των πλαστικών σακουλών στο θαλάσσιο περιβάλλον «Εβδομάδα χωρίς πλαστικές σακούλες 2018» που θα λάβει χώρα στην Ερμούπολη 21-26 Μαΐου 2018, για παιδιά και γονείς.

Το Έργο LIFE DEBAG Ολοκληρωμένη εκστρατεία ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για τη μείωση της πλαστικής σακούλας στο θαλάσσιο περιβάλλον (LIFE14 GIE/GR/001127) που υλοποιείται με τη συνεισφορά του χρηματοδοτικού μέσου LIFE της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποσκοπεί στη μείωση της πλαστικής σακούλας στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Παρότι η διάχυση και τα αποτελέσματα του έργου αναμένεται να έχουν θετικό αντίκτυπο σε εθνικό επίπεδο, βασικό πιλότο εφαρμογής των δράσεών του αποτελεί το νησί της Σύρου.

Στο πλαίσιο αυτό και σε ετήσια βάση, η πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου καθιερώνεται ως «plastic bag free week», στη διάρκεια της οποίας θα πραγματοποιούνται οι κεντρικές δράσεις ενημέρωσης και επικοινωνίας με τους πολίτες και τους επισκέπτες του νησιού.

Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 

Εκκίνηση λειτουργίας ενημερωτικού περιπτέρου του LIFE DEBAG στην Πλατεία Μιαούλη
Καθημερινά, μέχρι τις 26 Μαΐου 2018
Ώρες 10:00-13:00 και 18:00-21:00

Τρίτη 22 Μαΐου 2018 

12:00 | Συνέντευξη τύπου στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σύρου Ερμούπολης για την έναρξη της «Εβδομάδας χωρίς πλαστικές σακούλες 2017»

Πλατεία Μιαούλη | 18:00
Διαδραστικά παιχνίδια
· Κατασκευάζουμε τσάντες από παλιά μπλουζάκια
· Φτιάχνουμε κασετίνες από πλαστικά μπουκάλια αναψυκτικών
· Ζωγραφίζουμε επαναχρησιμοποιήσιμες τσάντες
· Διαδραστικά παιχνίδια με στόχο την εκπαίδευση γύρω από τις πλαστικές σακούλες και τα άλλα μίας χρήσης πλαστικά

Συμμετέχουν Μεταπτυχιακοί Φοιτητές του Τμήματος Γεωλογίας Πανεπιστημίου Πατρών και φοιτητές του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, Πανεπιστημίου Αιγαίου

Τετάρτη 23 Μαΐου 2018

Πλατεία Μιαούλη | 18:00
Διαδραστικά παιχνίδια

Πέμπτη 24 Μαΐου 2018

Δημαρχείο Σύρου-Ερμούπολης | 12:30 
Συνάντηση του Δημάρχου και εμπλεκόμενων φορέων με την κα D. Oancea, εκπρόσωπο του EASME, της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Πλατεία Μιαούλη | 18:00
Διαδραστικά παιχνίδια

Παρασκευή 25 Μαΐου 2018

Επίσκεψη της κας Oancea και του Δημάρχου Σύρου στο ερευνητικό σκάφος του Εργαστηρίου Θαλάσσιας Γεωλογίας και Φυσικής Ωκεανογραφίας για επίδειξη της καταγραφής βενθικών απορριμμάτων.

Σάββατο 26 Μαΐου 2018

Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ερμούπολης (Αίθουσα Γ. Ρίτσου) | 12:00 μ.μ.

Ημερίδα του LIFE DEBAG με τίτλο «Από-πλαστικοποιώντας την Ελλάδα: Πρακτικές για τη μείωση της πλαστικής σακούλας στο θαλάσσιο περιβάλλον»Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons