Το "Cyclades Culture 2018" εντάχθηκε στις εκδηλώσεις του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού χορηγεί το σήμα του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 στο πρόγραμμα εκδηλώσεων του Τμήματος Πολιτισμού Κυκλάδων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου "Cyclades Culture 2018" και το εντάσσει στις εκδηλώσεις του Έτους που προβάλλονται σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο. «Η κληρονομιά μας: όταν το παρελθόν συναντά το μέλλον».

Το 2018 θα πραγματοποιηθεί μια πρωτοφανής σειρά από πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη, με στόχο να έρθουν οι πολίτες πιο κοντά στην πολιτιστική τους κληρονομιά και να ασχοληθούν περισσότερο με αυτήν, να ενθαρρυνθεί η προβολή και η αναγνώριση της πλούσιας κληρονομιάς της Ευρώπης και να ενισχυθεί το αίσθημα του ανήκειν σε έναν κοινό ευρωπαϊκό χώρο.

Η πολιτιστική κληρονομιά ενώνει τους ανθρώπους και συμβάλλει στη διαμόρφωση συνεκτικότερων κοινωνιών. Δημιουργεί ανάπτυξη και θέσεις εργασίας σε πόλεις και περιφέρειες και διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στις επαφές της Ευρώπης με τον υπόλοιπο κόσμο. Παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές για την Ευρώπη, αλλά πρέπει να αξιοποιηθεί με καλύτερο τρόπο - και το Έτος αυτό αποτελεί ευκαιρία για να κάνουμε ακριβώς αυτό.

Το Έτος εστιάζει στα παιδιά και στους νέους, οι οποίοι είναι οι μελλοντικοί θεματοφύλακες της κληρονομιάς μας για τις επόμενες γενιές. Δίνεται έμφαση στην εκπαιδευτική αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και στη συμβολή της στη βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο του Έτους προωθούνται επίσης έξυπνοι τρόποι διατήρησης, διαχείρισης και περαιτέρω χρήσης της κληρονομιάς της Ευρώπης.


Tags: , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons