Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και οδηγίες λόγω Πάσχα

Ενόψει της αυξημένης κίνησης λόγω της μεγάλης επισκεψιμότητας που αναμένεται να έχει η Σύρος, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, καλούμε τους εμπλεκόμενους φορείς και τους επιχειρηματίες να επιδείξουν την ανάλογη ετοιμότητα και επαγγελματισμό, ώστε το επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους επισκέπτες που θα τιμήσουν το νησί μας να παραμείνει υψηλό.

Συνιστούμε, επίσης, ιδιαίτερα στους μόνιμους κατοίκους, επιδεικνύοντας διάθεση καλής θέλησης και εφόσον είναι δυνατό, να αποφεύγουν τη χρήση των οχημάτων τους, κυρίως στο ιστορικό κέντρο της Ερμούπολης κατά τις ημέρες αιχμής (Μ. Παρασκευή και Μ. Σάββατο), και να προτιμούν τη χρήση των περιφερειακών χώρων στάθμευσης, την αστική συγκοινωνία των Mini Bus, τα ταξί.

Επιπροσθέτως, ενημερώνουμε ότι, στο πλαίσιο της λιτανείας των επιταφίων το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής της 6ης Απριλίου 2018, πρόκειται να ληφθούν τα παρακάτω κυκλοφοριακά μέτρα, σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. 2501/10/163-α/02-04-2018 Απόφασης της Αστυνομικής Διεύθυνσης Κυκλάδων:

1. Απαγορεύεται η στάθμευση των οχημάτων την 6-4-2018 και κατά τις ώρες 16:00 έως 23:30 στον προαύλιο χώρου του Ι.Ν. Αγ. Νικολάου και στις οδούς Αγ. Νικολάου, Λαδοπούλου, Μπαμπαγιώτου, Ηρακλέους, Βυζαντίου, Απόλλωνος, Κων. Καραμανλή, Πλ. Μιαούλη (πέριξ), Λεωτσάκου, Μ. Μερκούρη, Γ. Γεννηματά, Ι. Σουρή, Καλομενοπούλου, Πλ. Τσιροπινά (πέριξ), Ελ. Βενιζέλου, Ομήρου, Ηπείρου και Ευαγγελιστρίας.

2. Απαγορεύεται η στάση και η στάθμευση των οχημάτων την 6-4-2018 και κατά τις ώρες 20:00 έως 22:30 σε τμήμα της οδού Στ. Πρωϊου και συγκεκριμένα από το ύψος του Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου έως και τη διασταύρωση με την οδό Θεσσαλονίκης.

3. Η λιτανεία των επιταφίων θα πραγματοποιηθεί ως εξής :
  • Η λιτατεία του Επιταφίου από τον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος θα ξεκινήσει στις 22:00 και θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: Oμήρου, Ηπείρου, Στ. Πρωΐου, δια της οδού Χίου στην Ακτή Π. Ράλλη, Ελευθερίου Βενιζέλου, είσοδος στην Πλατεία Μιαούλη από την ανατολική πλευρά. Έξοδος από την πλατεία από τη δυτική πλευρά και επάνοδος στο Ναό, δια των οδών Χίου και Μητροπολίτου Αντωνίου Πολίτη.
  • Η λιτανεία του Επιταφίου από τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου θα ξεκινήσει στις 21:00 και θα ακολουθήσει την εξής διαδρομή: Εμ. Λαδόπουλου, Μπαμπαγιώτου, Διονυσίου, Αλ. Μάσχα, Ηρακλέους, Βυζαντίου, Αγίου Νικολάου, Απόλλωνος, Πλατεία Τσιροπινά, Καλομενοπούλου, Ευαγγελιστρίας, Θυμάτων Σπερχειού, Πλατεία Κανάρη, Ακτή Π. Ράλλη, Ελευθερίου Βενιζέλου, είσοδος στην Πλατεία Μιαούλη από τη δυτική πλευρά. Έξοδος από την πλατεία από την ανατολική πλευρά και επάνοδος στο Ναό, δια των οδών Μελίνας Μερκούρη, Πλατεία Ι. Βαρδάκα, Ι. Ράλλη και Λαδόπουλου.
  • Η λιτανεία του Επιταφίου από τον Ι.Ν. Κοίμησης ξεκινήσει στις 21:00, με την εξής διαδρομή: Σταματίου Πρωϊου, Ασκληπιού, Ι. Διακάκη, Υψηλάντου, Ι. Κοσμά, Ψαρών, Ταλαρά, Μυτιλήνης, Θεσσαλονίκης, Σταματίου Πρωΐου, Δωδεκανήσου, Ακτή Π. Ράλλη, Ελευθερίου Βενιζέλου, είσοδος στην Πλατεία Μιαούλη από την δυτική πλευρά. Έξοδος από την πλατεία από τη δυτική πλευρά και επάνοδος στο Ναό, δια των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου και Σταματίου Πρωΐου.Στην Πλατεία Μιαούλη θα συναντηθούν οι Επιτάφιοι των Ιερών Ναών Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, Κοιμήσεως Θεοτόκου και Αγίου Νικολάου στις 22.00 και κατόπιν θα επιστρέψουν στους Ναούς από τους καθορισμένους δρόμους.
  • Στον Ιερό Καθολικό Ναό Ευαγγελίστριας, η περιφορά του Επιταφίου θα ξεκινήσει στις 20.30 με την εξής διαδρομή: οδός Καλομενοπούλου, Πλατεία Τσιροπινά, Σουρή, Πλατεία Μιαούλη, είσοδος από την ανατολική πλευρά και επάνοδος στο Ναό δια των οδών Ελευθερίου Βενιζέλου, Πρωτοπαπαδάκη, Ευαγγελιστρίας.
4. Η πιάτσα των ταξί για τη Μ. Παρασκευή (6/4/2018) θα μεταφερθεί, από της 18:00 έως της 24:00, εντός του Kiss and Ride στην παραλιακή ζώνη (Πλησίον Λιμένα Ερμούπολης).

5. Τα δρομολόγια της αστικής συγκοινωνίας των Mini Bus, για τη Μ. Παρασκευή (6/4/2018) θα τροποποιηθούν ως εξής:
  • Διακοπή όλων των δρομολογίων των Mini Bus από ώρα 20:00 (τελευταίο δρομολόγιο στις 20:00).
6. Πραγματοποίηση δρομολογίων Mini Bus, μετά το πέρας της τελετής της Λιτανείας των Επιταφίων στην Πλατεία Μιαούλη:
  • Γραμμή Άγιος Νικόλαος – Λιμάνι – Αθλητικό Κέντρο από ώρα 23:00 έως ώρα 24:00, ανά μισή ώρα (23:00, 23:30 & 24:00)
  • Γραμμή Αθλητικό Κέντρο – Λιμάνι – Άγιος Νικόλαος από ώρα 23:15, ανά μισή ώρα (23:15 & 23:45).
Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για την κατανόησή σας και σας ευχόμαστε Καλές Γιορτές με υγεία και προσωπική και οικογενειακή ευτυχία.

Γραφείο Τύπου Δήμου Σύρου – Ερμούπολης
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons