Πεζοπορία στη νότια πλευρά του νησιού | Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων 3ου Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου ΕρμούποληςΠεζοπορία στη νότια πλευρά του νησιού διοργανώνει ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου & Νηπιαγωγείου Ερμούπολης.

Η εκδρομή θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Απριλίου 2018, με αφετηρία την παραλία στο Κόμητο. Όλοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι στην αφετηρία στις 9.45-10.00. Τα παιδιά πρέπει να συνοδεύονται από κάποιον ενήλικα. Όποιος δεν έχει μεταφορικό μέσο μπορεί να επικοινωνήσει με τον Σύλλογο.

Ποιους αφορά;

Παιδιά (από Α’ ως ΣΤ’ δημοτικού), γονείς, δασκάλους και φίλους του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ερμουπόλεως.

Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την εκδήλωση.

Ποιους αφορά;

Παιδιά (από Α’ ως ΣΤ’ δημοτικού), γονείς, δασκάλους και φίλους του 3ου Δημοτικού Σχολείου Ερμουπόλεως.

Θα υπάρχει συνοδός ομάδας;

Ναι. Ο κ. Νίκος Αλμπανόπουλος, γνωρίζει τη διαδρομή αλλά και τους κανόνες της ασφαλούς πεζοπορίας και θα μας οδηγήσει ως επικεφαλής συνοδός ομάδας.

Ποια είναι η διαδρομή;

Συγκέντρωση από τις 9:45 ως τις 10:00 το πρωί στο Κόμητο. Αναχώρηση στις 10:05 για το Φάρο στο Βιγκλοστάσι, το νοτιότερο σημείο του νησιού μας. Από εκεί θα δούμε να απλώνεται στα βόρειά μας ολόκληρη η Σύρος, ενώ γύρω μας -ανάλογα με τις καιρικές συνθήκες- θα αναγνωρίσουμε πολλά (ως 16!) νησιά των Κυκλάδων. Μαζί με το διάλειμμα για ξεκούραση και κατόπτευση νησιών στο φάρο, θα επιστρέψουμε στο Κόμητο σε περίπου δύο ώρες από την αναχώρησή μας. Θα έχουμε διανύσει συνολικά 2,1 + 2,1 = 4,2 χλμ (διάρκεια κάθε σκέλους ~40 λεπτά).

Είναι εύκολη η διαδρομή;

Από τις πιο εύκολες και άνετες. Το μονοπάτι είναι ευδιάκριτο, χωρίς πυκνούς θάμνους και οι ανηφόρες / κατηφόρες περιορισμένες.

Είναι επικίνδυνη η διαδρομή;

Η διαδρομή είναι -συγκριτικά- από τις πιο ασφαλείς για παιδιά του δημοτικού. Λέγοντας αυτό, κάθε διαδρομή στη φύση απαιτεί πειθαρχία και κανόνες, αλλιώς εγκυμονεί κινδύνους. Οι γονείς είναι οι μόνοι που μπορούν να κρίνουν και να αποφασίσουν αν το παιδί τους μπορεί να ακολουθήσει την ομάδα (που θα είναι διαρκώς υπό την επίβλεψη και καθοδήγηση των ενηλίκων) και να μην απομακρυνθεί σε επικίνδυνα σημεία που υπάρχουν όχι μόνο γύρω από το συγκεκριμένο μονοπάτι, αλλά σε κάθε μονοπάτι του νησιού. Πριν την εκκίνηση θα δοθούν απλές οδηγίες για τον τρόπο που θα βαδίσουμε με ασφάλεια -τίποτα δύσκολο και καταπιεστικό.

Τι πρέπει να φορούν τα παιδιά; Τι πρέπει να φέρουν μαζί;

Υποχρεωτικά καπέλο και κάλτσες με αθλητικά παπούτσια ή μποτάκια. Όχι ανοιχτά υποδήματα, όχι πέδιλα. Προτείνεται να μην κρατούν ζακέτα, θα ζεσταθούν πολύ γρήγορα και θα κουραστούν να την κουβαλούν, αλλά αυτό το αφήνουμε στους γονείς. Μπορούν να έχουν μαζί κάτι πρόχειρο που θα φάνε για δεκατιανό, αν φυσικά θέλουν, στη μέση της διαδρομής, δηλ. στο φάρο. Αυστηρά όμως, όχι γλυκά ή άλλα προϊόντα που προκαλούν δίψα: Ένα μικρό τοστ, δυο φρυγανιές, ένα φρούτο ή κάτι παρόμοιο. Επίσης ένα παγουρίνο ή μικρό μπουκάλι με μισό λίτρο νερού, και για λόγους βάρους αλλά και γιατί δεν χρειάζεται να καταναλώσουν περισσότερο στη συγκεκριμένη διαδρομή. Στα αυτοκίνητα που θα μείνουν στο Κόμητο οι συνοδοί μπορούν να έχουν, αν επιθυμούν, περισσότερο νερό.

Θα κάνουμε μπάνιο;

Όποια παιδιά θέλουν, πίσω στο Κόμητο με την ολοκλήρωση της διαδρομής και με τη συμφωνία - παρουσία των γονέων τους, μπορούν να κάνουν μπάνιο.
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons