Το «Σύρος Πολιτισμός 2018» στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού & Αθλητισμού για το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018


Το 2018 είναι το Ευρωπαϊκό Έτος Πολιτιστικής Κληρονομιάς, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθούν ποικίλες δραστηριότητες, εκδηλώσεις και εορτασμοί σε ευρωπαϊκό, εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο. Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, το Έτος είναι μία κοινή προσπάθεια από όλα τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα. Σε εθνικό επίπεδο την ευθύνη για τη διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Έτους έχουν οι συντονιστές που ορίστηκαν από κάθε κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κύριος στόχος του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς είναι να ενθαρρύνει όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο να ανακαλύψει και να εξερευνήσει την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης, αλλά και να τονώσει το αίσθημα της ευρωπαϊκής ταυτότητας.

Φεστιβάλ Ρεμπέτικου 2017

Η ιστοσελίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού ενημερώνεται σταδιακά με τις εκδηλώσεις που εντάσσονται στις δράσεις του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018 και ανάμεσα τους συμπεριλαμβάνεται και το "Σύρος Πολιτισμός 2018", το πολιτιστικό πρόγραμμα του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης.

Μέχρι σήμερα εξήντα έξι (66) δράσεις έχουν ήδη πάρει το σήμα του έτους ενώ άλλες βρίσκονται στη διαδικασία της αξιολόγησης.

Όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του Υπουργείου μέσω του παρακάτω συνδέσμου:
EEΠK 2018 « Σύρος Πoλιτισμός 2018» Μάιος - Σεπτέμβριος 2018


Ο Δήμος Σύρου–Ερμούπολης υποστηρίζει το πρόγραμμα «Σύρος Πολιτισμός», το οποίο φιλοξενεί το σύνολο των πολιτιστικών εκδηλώσεων που θα παρουσιαστούν στο διάστημα από Μάιο έως και Σεπτέμβριο στη Σύρο. Εκδηλώσεις όπως συναυλίες, φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις, αφιερώματα, εκθέσεις, εικαστικών τεχνών συνθέτουν ένα πρόγραμμα που απευθύνεται σε ευρύ κοινό. Ξεχωριστή ενότητα αποτελεί και η παρουσίαση των παράλληλων εκδηλώσεων - παραδοσιακού κυρίως χαρακτήρα - που διοργανώνονται και υποστηρίζονται από τοπικούς φορείς και συλλόγους της Σύρου.

Ιστότοπος Δήμου Σύρου –Ερμούπολης: www.syrosisland.gr

Έργο του Κώστα Βαρώτσου, «Τα θρύψαλα της Ευρώπης, Διαστρωματώσεις», Πινακοθήκη Κυκλάδων, 2017

Παράλληλα το Υπουργείο ενημερώνει ότι είναι σημαντικό να γνωρίζουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι που επιθυμούν να υποβάλουν προτάσεις για ένταξη στον κατάλογο δράσεων του Έτους, πως θα υπάρχει αυτή η δυνατότητα καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με αίτημά τους στο eych2018@culture.gr.

Συνεπώς, ο κατάλογος των εκδηλώσεων είναι ανοικτός και εμπλουτίζεται διαρκώς και θα συνεχίσει να εμπλουτίζεται μέχρι το πέρας του 2018.
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons