Απαγορεύεται οποιαδήποτε υπαίθρια καύση από 1.5-31.10 εκάστου έτους, χωρίς άδεια από την Πυροσβεστική ΥπηρεσίαΜε αφορμή τα περιστατικά πυρκαγιών των τελευταίων ημερών, την παρατεταμένη ανομβρία και ενόψει της έναρξης της αντιπυρικής περιόδου από την 1 η Μαΐου 2018, η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημερώνει τους κατοίκους για τα εξής:

"Σύμφωνα με την υπ' αριθμ. 9/2000 Πυροσβεστική Διάταξη (Φ.Ε.Κ. Β' 1459/30-11-2000), όπως αυτή τροποποιήθηκε με την υπ Όριθμ.9Α/2005 Πυρ/κή Διάταξη (Φ.Ε.Κ.Β· 1554) και ισχύει, απαγορεύεται οποιαδήποτε υπαίθρια καύση από την 1η Μαΐου έωc τις 31 Οκτωβρίου εκάστου έτους, χωρίς την άδεια από την αρμόδια Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Επιτρέπεται η χορήγηση άδειας καύσης σιτοκαλαμιάς ή άλλων γεωργικών υπολειμμάτων, μόνο όταν υπάρχει επιμελής επίβλεψη, ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα προστασίας, η καύση πραγματοποιείται κατά τις πρωινές ώρες (μέχρι τη 12η μεσημβρινή) κι όταν ο δείκτης επικινδυνότητας που εκδίδεται αρμοδίως, είναι για την περιοχή καύσης 1 (χαμηλή) ή 2 (μέση).

Απαραίτητη προϋπόθεση για τη χορήγηση άδειος από την Υπηρεσία μας, είναι να τηρούνται τα επιπρόσθετο μέτρο του άρθρου 5 της ανωτέρω σχετικής Διάταξης, όπως: δημιουργία ζώνης ασφαλείας με άροση, διαβροχή αυτής, τήρηση απόστασης ασφαλείας από παρακείμενη θαμνώδη βλάστηση ή δασική έκταση, εξασφάλιση παροχής νερού, ύπαρξη φορητών μέσων αντιμετώπισης πυρκαγιάς κ.λ.π.

Εφιστούμε την προσοχή των πολιτών για την τήρηση των ανωτέρω και σε περιπτώσεις που διαπιστωθούν παραβάσεις του ισχύοντος κανονισμού, θα εφαρμοστούν οι σχετικές διατάξεις του Ποινικού Κώδικα.

Αν υποπέσει στην αντίληψή σας κάποιο ύποπτο περιστατικό ή αντιληφθείτε καπνό, καλέστε ΑΜΕΣΑ στα τηλέφωνα έκτακτης ανάγκης: 199 ή στο 112".
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons