ΣΙΝΕΜΑ: Σουφραζέτες (Suffragette)

Η Κινηματογραφική ομάδα των φοιτητών/τριών του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, παρουσιάζει την ταινία "Σουφραζέτες" (Suffragette) την Τρίτη 13 Μαρτίου 2018 στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σύρου (Κωνσταντινουπόλεως 2) και ώρα 21:15.


ΥΠΟΘΕΣΗ: Το φεμινιστικό κίνημα είναι στο ξεκίνημα του, οι ήσυχες προσπάθειες των γυναικών δεν φαίνεται να αποδίδουν ιδιαίτερα. Έτσι οι Σουφραζέτες αποφασίζουν ότι δεν υπάρχει άλλη λύση για να καταλάβουν οι άντρες και καταφεύγουν στη βία.

Η Μοντ είναι μία νεαρή παντρεμένη γυναίκα που εργάζεται ατέλειωτες ώρες σε ένα άθλιο πλυντήριο, πλένοντας και σιδερώνοντας σεντόνια και ρούχα για τη βρετανική αριστοκρατία. Κάποια στιγμή θα παραβρεθεί σε μια συγκέντρωση σουφραζετών και παρά τη θέλησή της στην αρχή θα μπλέξει με το κίνημα. Όταν θα γνωρίσει και την μυστηριώδη αρχηγό Έμελιν Πάνκχερστ ( Μέριλ Στρηπ ) θα ριζοσπαστικοποιηθεί και θα γίνει ένθερμη οπαδός. Μαζί με την ομάδα της θα κάνουν επιθέσεις και ενέργειες για να τραβήξουν την προσοχή της συντηρητικής κοινωνίας πάνω στα δικαιώματα των γυναικών. Οι ενέργειες αυτές θα την φέρουν αντιμέτωπη με το σκληρό πρόσωπο της εξουσίας.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Σκηνοθεσία: Σάρα Γκαβρόν
Σενάριο: Άμπι Μόργκαν
Παίζουν: Κάρει Μάλιγκαν, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Άννα Μαρί Νταφ, Γκρέις Στότορ, Αμάντα Λόρενς κ.α.
Χώρα Παραγωγής: Αγγλία
Διάρκεια Ταινίας: 106 λεπτά
www.facebook.com/events/1971239493127209/Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons