ΣΙΝΕΜΑ: Άνιση μάχη (North Country)

Η Κινηματογραφική ομάδα των φοιτητών/τριών του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, παρουσιάζει την ταινία "Άνιση μάχη (North Country)" την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018 στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σύρου (Κωνσταντινουπόλεως 2) και ώρα 21:15.


ΥΠΟΘΕΣΗ: Κάπου στο 1988, η Τζόσι αποφασίζει να μηνύσει τα ορυχεία στα οποία εργάζεται, προκειμένου να αλλάξει την κατάσταση που έχουν να αντιμετωπίσουν οι γυναίκες στις «αντρικές» δουλειές. Το αποτέλεσμα της δίκης μάλιστα, έμελλε να αλλάξει τη ζωή της ίδιας και πολλών άλλων γυναικών, αναγνωρίζοντας επιτέλους τα δικαιώματά τους στην εργασία. Για να φτάσει μέχρι εκεί όμως, η Τζόσι αντιμετώπισε μια σειρά από εξουθενωτικές επιθέσεις από τους άντρες συναδέλφους της, την απάθεια των άλλων γυναικών του ορυχείου, την απαξίωση του ίδιου της του γιου και την κατακραυγή του πατέρα της και ολόκληρης της κοινωνίας.


Τα γυρίσματα της ταινίας πραγματοποιήθηκαν στη Βόρεια Μινεσότα, για να αποτυπωθεί το ξεχωριστό τοπίο και ο περιβόητος παγωμένος χειμώνας της.

Οι ηθοποιοί και το συνεργείο της ταινίας πραγματοποίησαν ένα εκπαι­δευτικό ταξίδι στον τόπο των γυρισμάτων στο Νέο Μεξικό, για να γνωρίσουν τα ορυχεία από πρώτο χέρι. Εκεί όχι μόνο εξοικειώθηκαν με τη δουλειά στα ορυχεία, αλλά το πρόγραμμά τους περιλάμβανε χειμωνιάτικες δραστηριότητες όπως είναι το ψάρεμα στον πάγο, την οδήγηση αυτοκινήτου στα χιόνια και του έλκηθρου με σκυλιά, καθώς και το νούμερο 1 σπορ της περιοχής, το χόκεϊ, ενώ η ΣΙΣΙ ΣΠΕΪΣΕΚ έμαθε να φτιάχνει στρούντελ με τη βοήθεια των γυναικών στο τοπικό Slovenia Hall.

Η δικαστική υπόθεση από την οποία εμπνεύστηκε η Νίκι Κάρο για να κάνει την ταινία, εκλεισε ολοκληρωτικά το 1998, 10 χρόνια αφού είχε γίνει η αγωγή και 20 χρόνια από τη στιγμή που είχαν ξεκινήσει οι σεξουαλικές παρενοχλήσεις.

Στα πρώτη της επαγγελματικά βήματα η Σαρλίζ Θέρον συνήθιζε να πηγαίνει στις οντισιόν με βρώμικα μαλλιά, επειδή φοβόταν ότι οι παραγωγοί δεν θα τη διάλεγαν επειδή θα τη θεωρούσαν απλά πολύ όμορφη.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Σκηνοθεσία: ΝΙΚΙ ΚΑΡΟ
Σενάριο: ΜΑΙΚΛ ΣΕΙΤΖΜΑΝ, ΚΛΑΡΑ ΜΠΙΓΚΑΜ
Ηθοποιοί: ΦΡΑΝΣΙΣ ΜΑΚΝΤΟΡΜΑΝΤ, ΣΑΡΛΙΖ ΘΕΡΟΝ, ΓΟΥΝΤΙ ΧΑΡΕΛΣΟΝ, ΣΙΣΙ ΣΠΕΙΣΙΚ, ΣΟΝ ΜΠΙΝ, ΡΙΤΣΑΡΝΤ ΤΖΕΝΚΙΝΣ, ΜΙΣΕΛ ΜΟΝΑΓΚΑΝ
Διάρκεια: 126 λεπτά
Πρεμιέρα: Πέμπτη, 16 Φεβρουαρίου 2006
Χρονολογία παραγωγής: 2005
Είδος ταινίας: ΔΡΑΜΑ
Χώρα παραγωγής: ΗΠΑ
Καταλληλότητα ταινίας: ΚΑΤΑΛΛΗΛΟ 13
www.facebook.com/events/1801377513491833/


Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons