Το #DiscoverSyros Project κατέκτησε το Χρυσό Βραβείο στα Tourism Awards 2018Το #DiscoverSyros Project, κατέκτησε το Χρυσό Βραβείο | Plastic in Motion & Five Senses Consulting: Project #DiscoverSyros (Κατηγορία 1. Ενότητα: Strategy & Innovation / Υποκατηγορία "Destination branding") στα Tourism Awards 2018 και η απονομή πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 20 Μαρτίου 2018, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος "Θέατρον" (Αίθουσα Αντιγόνη), στην Αθήνα. Η εκδήλωση διοργανώθηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού και του ΕΟΤ.

Το βραβείο παρέλαβαν ο κ. Γιάννης Μπρα, CEO Five Senses Consulting, η κα Katherine Banks (με Συριανή  καταγωγή) και ο Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος της Τουριστικής Επιτροπής του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, κ. Δομένικος Σαγκινέτος.
To #DiscoverSyros Project πραγματοποιήθηκε για την προβολή και προώθηση της Σύρου ως τουριστικού προορισμού, με έμφαση σε τεχνολογίες internet και ψηφιακού μάρκετινγκ, από 27 Σεπτεμβρίου έως 1 Οκτωβρίου 2017 με στόχο της πρωτοβουλίας αυτής την ανακάλυψη της μοναδικότητας της Σύρου και η ανάδειξη της ως ενός εκ των κορυφαίων Social Travel Destinations, επιδιώκοντας να ξεπεράσει τα 50 εκατομμύρια impressions. Οι νέες τεχνολογίες όπως blogs, vlogs, instagram, snapchat στην υπηρεσία της Σύρου, ώστε το νησί να καταστεί ως έναν από τους κορυφαίους ταξιδιωτικούς προορισμούς. 

Οι travel και food bloggers προέρχονταν από πολλές χώρες του κόσμου όπως Αμερική, Αυστραλία, Ν. Αφρική, Κύπρο, Ισραήλ, Ρουμανία και Ελλάδα, διαθέτουν ένα μεγάλο κοινό που τους ακολουθεί στα social media και μέσα από ειδικό εξοπλισμό που χρησιμοποίησαν, αποτύπωσαν τις βιωματικές τους εμπειρίες κατά την εξερεύνηση τους στην Σύρο.

Σε αυτό το project που πρόβαλε παγκοσμίως τις ομορφιές του νησιού μας συμμετείχαν οι: Katherine Banks (travel writer/social media manager), τον Radu Risnoveanu (partner of Katherine Banks), τους Mark και Elizabeth Rudd (food bloggers), τον Jordan Simons (Vlogger), την Olivia Dejeu (Fashion/Travel/Lifestyle blogger), τον Simon Lewis (owner of TCS Digital Media), την Monica Suma (author/travel blogger), την Mihaela Popa (travel writer/blogger), τον Nathan Aguilera (food blogger), την Diana Miaus (travel writer/blogger), τον Chrisostomos Kamberis (travel photographer/writer), την Moran Regev (travel writer for Israel's most popular website), τον Ioannis Bras (destination marketer) και την Τeresa Gomez (travel blogger/photographer). 

Αδιαμφισβήτητα πολύτιμοι αρωγοί στην υλοποίηση και στήριξη αυτής της καμπάνιας αποτέλεσαν φορείς, σύλλογοι, επιχειρήσεις καθώς και τα μεμονωμένα άτομα ή τις ομάδες ατόμων, που συνέβαλλαν σε αυτή και συγκεκριμένα:       
 • Tην ακτοπλοϊκή εταιρία Blue Star Ferries.
 • Τα τουριστικά πρακτορεία Gaviotis Travel, Βασιλικός και Galera Travel.
 • Τους Προσκόπους Σύρου – Περιφερειακή Εφορεία Κυκλάδων για την οργάνωση και πραγματοποίηση ενός παιχνιδιού πόλεως (City Game). 
 • Το Παραδοσιακό Εργαστήρι Σύρου Άρωμα Παράδοσης. 
 • Το Αρχονταρίκι της Μαρίτσας. 
 • Το Εργαστήριο Λουκουμιού Συκουτρής. 
 • Το Αποσταγματοποιείο του κ. Νίκου Μακρυωνίτη 
 • Τα ξενοδοχεία Blue Harmony Hotel, Hermes Hotel, Diogenis Hotel, Ventoura Studios & Apartments, Boutique Hotel Ploes, Boutique "Di mare" Hotel & Suites.
 • Το νεανικό συγκρότημα λαϊκής μουσικής «Το μυστικό μπουζούκι» από το "Eν χορδαίς και οργάνοις".
 • Τους διοργανωτές του ΑnimaSyros Festival.
 • Tα εστιατόρια Αλλού Γυαλού, aVentoura, Στην Ιθάκη του Αή. 
 • Τα café-bars Megaron, Suerte Syros.

Μπορείτε και εσείς να ακολουθήσετε το #DiscoverSyros Project στα παρακάτω social media:
Η τελετή απονομής των Tourism Awards 2018 

Με παρουσιαστές τη Βαλέρια Κουρούπη και τον Μάριο Αθανασίου, η τελετή απονομής των Tourism Awards την Τρίτη, 20 Μαρτίου στις 19.00, στο Κέντρο Πολιτισμού Ελληνικός Κόσμος (Αίθουσα Αντιγόνη) συγκέντρωσε περισσότερα από 700 υψηλόβαθμα στελέχη και τα σημαντικότερα brands του ελληνικού τουρισμού. Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν ηχηρά ονόματα πανεπιστημιακών, επιφανών προσωπικοτήτων με άποψη και εμπειρία στον τομέα της φιλοξενίας καθώς και subject-matter experts.

Η τελετή ξεκίνησε με ένα φαντασμαγορικό θέαμα μουσικής και aerial dancing από την ομάδα της Artventure Productions, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Πέτρου Κούρτη, γνωστού σε όλους από τη συμμετοχή του στην Τελετή Έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας 2004, και της aerial dance performer, χορογράφου και αθλήτριας Κατερίνας Σολδάτου.Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons