Έκθεση ζωγραφικής του Γιώργου Παπαδημητρίου στη Σύρο

O ζωγράφος Γιώργος Παπαδημητρίου επιστρέφει ξανά στη Σύρο, 5 χρόνια μετά την τελευταία του έκθεση, προκειμένου να παρουσιάσει σε συνεργασία με τον Δήμο Σύρου - Ερμούπολης, μια επιλογή έργων που φιλοτεχνήθηκαν κατά την διάρκεια της μέχρι τώρα καλλιτεχνικής του πορείας. 

Η έμπνευση στο σύνολο του έργου του, αντλείται από την καθημερινότητα, τις εξελίξεις που συμβαίνουν τόσο σε πραγματικό, όσο και σε πνευματικό επίπεδο. Πραγματεύεται φοβίες, ερωτήματα, εμμονές και ανεκπλήρωτες επιθυμίες. 

Σε κάποια έργα κυριαρχεί το εξπρεσιονιστικό ύφος με τις έντονες πινελιές, ενώ σε άλλα, η λιτότητα, τα καθαρά περιγράμματα, οι γεωμετρικές φόρμες και οι ήπιες αποχρώσεις της παλέτας, απόσταγμα της μελέτης έργων των μεγάλων ζωγράφων της Γενιάς του ’30. 

Στο σύνολό της, η δουλειά του Γιώργου Παπαδημητρίου επειδή ακριβώς είναι ειλικρινής, αποτελεί μια κατάθεση ψυχής. Οι παραστάσεις του δεν παρουσιάζονται ωραιοποιημένες, παρά έχουν σαν στόχο να προκαλέσουν έντονα συναισθήματα και ερεθίσματα μέσω των βιωμάτων των μορφών του.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Ο Γιώργος Παπαδημητρίου γεννήθηκε το 1973 στην Αθήνα. Σπούδασε Διοίκηση Τουριστικών Επιχειρήσεων στην Πάτρα και παράλληλα μουσική στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Από πολύ μικρή ηλικία ξεκίνησε να εκφράζεται δημιουργικά μέσω της ζωγραφικής ενώ από το 2012 μαθητεύει δίπλα στους ζωγράφους Βαγγέλη Παππά και Ελένη Καμπουράκη.

To 2010 πραγματοποίησε την πρώτη του ατομική έκθεση, ενώ το 2013 τη δεύτερη ατομική σε Αθήνα και Σύρο. Το 2015 παρουσίασε στη γκαλερί ‘ArtZone42’ τη σειρά έργων ‘Sinners & Saints’. H τελευταία προσωπική έκθεση με τίτλο "Νυμφιδία σύνδαιτι θεών" έλαβε χώρα τον Οκτώβριο του 2016 στη γκαλερί ‘Black Duck’. Παράλληλα, έχει λάβει μέρος σε επιλεγμένες ομαδικές εκθέσεις.

Είναι επίσης μέλος της ομάδας παραγωγής του Διεθνούς Φεστιβάλ Animation ‘Animasyros’.


Αίθουσα Τέχνης «Γ. & Ε. Βάτη», Πλ. Μιαούλη
Διάρκεια έκθεσης: 5-9 Απριλίου 2018
Εγκαίνια: Μ. Πέμπτη | Ώρα 19.00
Ωράριο λειτουργίας: 11.00-14.00 & 17.00-22.00
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons