«Ζωγραφίζοντας τη Φωνή» με τη Σοπράνο Χριστίνα Ασημακοπούλου | Ανοιχτά εικαστικά εργαστήρια στο ΔΕΕΠΣ


«Ζωγραφίζοντας τη Φωνή» 

με τη Σοπράνο Χριστίνα Ασημακοπούλου 
Ανοιχτά εικαστικά εργαστήρια στο ΔΕΕΠΣ, Λέσχη Ποσειδωνίας Σύρου 

Περιορισμένες θέσεις! 
Αναγκαία η δήλωση συμμετοχής στο deepsyros@gmail.com μέχρι 31/3!

Μεγάλη Τετάρτη 4/4/2018
11πμ - 1μμ για παιδιά 5-13 χρόνων

Μεγάλη Πέμπτη 5/4/2018
11πμ - 1μμ για εφήβους και ενήλικες

Λίγα λόγια για τη Χριστίνα Ασημακοπούλου – Σοπράνο:

Γεννημένη στην Αθήνα το 1989 με καταγωγή από τη Σύρο, η Χριστίνα Ασημακοπούλου ξεκίνησε τις σπουδές της στο λυρικό τραγούδι με την σοπράνο Μάτα Κατσούλη και αποφοίτησε από την τάξη της στο Εθνικό Ωδείο το 2016, παίρνοντας δίπλωμα με άριστα παμψηφεί, Α Βραβείο και ειδική διάκριση. Παράλληλα, υπήρξε υπότροφος του στούντιο όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, απ’όπου αποφοίτησε το 2015. Είναι πτυχιούχος μουσικολόγος του ΤΜΣ του ΕΚΠΑ (ειδίκευση στην Ιστορική-Συστηματική Μουσικολογία), με θέμα διπλωματικής εργασίας: "Η Μουσική και οι Παραστάσεις Μελοδράματος στην Ερμούπολη του 19ου αιώνα". Έχει τραγουδήσει ως μονωδός και ως χορωδός σε παραγωγές όπερας της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, του ΔΗΘΕΠΕΙ, της Αττικής Πολιτιστικής Εταιρείας, της Ορχήστρας των Χρωμάτων και της Καμεράτα. Έχει συμμετάσχει στην ηχογράφηση της όπερας Οι δραπέτες της σκακιέρας του Γιώργου Κουρουπού (Σείριος) και έχει συμπράξει ως μονωδός με την Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, την Συμφωνική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων, την Αθηναϊκή Συμφωνική Ορχήστρα Νέων, την Πολυφωνική Χορωδία Πατρών και την Ορχήστρα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Επίσης, συμπράττει σε τακτική βάση με την παγκοσμίου φήμης πιανίστα Cristina Ortiz ως duo (φωνή –πιάνο) στο Μπορντώ της Γαλλίας. Ως ηθοποιός και περφόρμερ έχει εμφανιστεί σε έργα των Φρανκ Βέντεκιντ, Τεννεσσί Ουίλλιαμς, Pope L., Τσιμάρα Τζανάτου, Δημήτρη Δημητριάδη, Γιάννη Ρίτσου. Έχει παρακολουθήσει σεμινάρια αρχαίου δράματος (IV Συνάντηση Αρχαίου Δράματος/Ευρωπαϊκό Πολιτιστικό Κέντρο Δελφών), μουσικού θεάτρου (Σχολή Ηθοποιίας Γκύλντφορντ) και μιμικής (Διεθνής Σχολή Σωματικής Θεατρικής Μιμικής, Παρίσι), καθώς και master-class λυρικού τραγουδιού με τους Anna Tomowa-Sintow, Alessandra Althoff, Marina Krilovici, Άρη Αργύρη, Δημήτρη Καβράκο. Στόχος της είναι να πραγματοποιήσει το παιδικό της όνειρο: τη δημιουργία μελοδραματικού θιάσου στη Σύρο.


ΔΕΕΠΣ και Eye’s Walk:

To Eye's Walk Digital Festival 2018 συνεργάζεται με πολλή χαρά στη νέα του παραγωγή :"Europe Started Here!" στην Άνω Σύρο, με το ΔΕΕΠΣ - Δίκτυο Εικαστικών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων Σύρου.

Ένα εικαστικό εργαστήρι με σχέδιο και φωνή, θα μετατραπεί σε video installation art με τη φωνή της σοπράνο Χριστίνας Ασημακοπούλου να αντηχεί ζωντανά στο δημόσιο χώρο της Άνω Σύρου. Μια ευτυχής συνεργασία που πιστεύει στον άνθρωπο ως φορέα και δημιουργό του Πολιτισμού.


Με την ευγενική χορηγία των Κρασιών ΟυΣύρα
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons