2ο Διεθνές Συνέδριο Geomapplica 2018 (25-29.6.2018)

To Διεθνές Συνέδριο Geomapplica 2018 με τίτλο "Geomatics, Trends & Future Applications", θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Ερμούπολης Σύρου, 25 με 29 Ιουνίου 2018 στο Θέατρο Απόλλων και στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο. Το Συνέδριο διοργανώνεται από το "Εργαστήριο Εφαρρογών της Πληροφορικής στο Σχεδιασμό του Χώρο", του Τμήματος Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου.

Το Διεθνές Συνέδριο Geomapplica 20l8, έχει σαν περιεχόμενο την παρουσιάση των αποτελεσμάτων της συνεχούς ερευνητικής δραστητιριότητας και των εξελίξεων στον τομέα των επιστημών της γεωματικής και της τηλεπισκόπισης. Συγκεντρώνει συμμετοχές από 2-5 χώρες παγκοσμίως και παρουσίες απύ ακαδημαϊκούς, δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς, ερευνητές, φοιτητές και επαγγελματίες του χώρου της γεωπληροφορικής.

Οι θεματικές ενότητες του Συνεδρίου μεταξύ άλλων, περιλαμβάνουν τις σύγχρονες εφαρμογές των UAVs στην τηλεπισκόπηση και την πολιτική προστασία, στην ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς, την εφαρμογή της γεωπληροφορικής στον τομέα της τοπογραφίας, τη δορυφορική τηλεπισκόπηση. Επιπλέον, παρουσιάζονται σε επιδεικτικό επίπεδο η χρήση των σύγχρονων μέσων αποτύπωσης 3D scanning και οι εξελίξεις στον τομέα του λογισμικού GIS γιο έρευνα αλλά και στον μελετητικό και κατασκευαστικό κλάδο.

Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα περιλαμβάνει εισηγήσεις από προσκεκλημένους ομιλητές και ομιλήτριες, workshops, στρογγυλά τραπέζια, προφορικές ανακοινώσεις και αναρτηρένες εργασίες τύπου poster. Το πρόγραμμα του συνεδρίου θα μεταδίδεται σε πραγματικό χρόνο στπ Internet μέσω τηλεδιασκέψεων.

Περισσότερες πληροφορίες για τις θεματικές, το πρόγραμμα παρουσιάσεων, παράλληλων δραστηριοτήτων και το κστος συμμρετοχής μπορεί να αναζητηθεί στις ακόλουθες ιστοσελίδες και διευθύνσεις.

Πληροφορίες:
http://2018.geomapplica.eu/

Ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής
του Διεθνούς Συνεδρίου Geomapplica 2018 
Καθηγητής Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Κωνσταντίνος Περάκης
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons