Το «Σύρος Πολιτισμός 2018» εντάχθηκε στις εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018Το Πολιτιστικό Πρόγραμμα του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης «Σύρος Πολιτισμός» εντάχθηκε στις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, όπως ανακοίνωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα Μενδρινού στο προσωπικό της προφίλ στο facebook, έπειτα από την αποδοχή του αιτήματος που υπέβαλλε ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης μέσω του Γραφείου Πολιτισμού και την απόδοση του σήματος από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Κυκλάδων "Η κληρονομιά μας: Το παρελθόν συναντά το μέλλον".

Η πολιτιστική κληρονομιά ενώνει τους ανθρώπους και συμβάλλει στη διαμόρφωση συνεκτικότερων κοινωνιών. Δημιουργεί ανάπτυξη και θέσεις εργασίας σε πόλεις και περιφέρειες και διαδραματίζει κεντρικό ρόλο στις επαφές της Ευρώπης με τον υπόλοιπο κόσμο. Παρουσιάζει σημαντικές προοπτικές για την Ευρώπη, αλλά πρέπει να αξιοποιηθεί με καλύτερο τρόπο - και το Έτος αυτό αποτελεί ευκαιρία για να κάνουμε ακριβώς αυτό.Το Έτος εστιάζει στα παιδιά και στους νέους, οι οποίοι είναι οι μελλοντικοί θεματοφύλακες της κληρονομιάς μας για τις επόμενες γενιές. Δίνεται έμφαση στην εκπαιδευτική αξία της πολιτιστικής κληρονομιάς, καθώς και στη συμβολή της στη βιώσιμη οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

Στο πλαίσιο του Έτους προωθούνται επίσης έξυπνοι τρόποι διατήρησης, διαχείρισης και περαιτέρω χρήσης της κληρονομιάς της Ευρώπης.

Στη διάρκεια του έτους αυτού θα πραγματοποιηθούν χιλιάδες εορταστικές και άλλου είδους εκδηλώσεις σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Τα έργα και οι πρωτοβουλίες που θα υλοποιηθούν σε κράτη μέλη, δήμους και περιφέρειες της EE θα συμπληρωθούν από διακρατικά έργα χρηματοδοτούμενα από την EE. Το 2018 έργα πολιτιστικής κληρονομιάς θα χρηματοδοτηθούν μέσω των προγραμμάτων «Erasmus+», «Ευρώπη για τους Πολίτες», «Ορίζοντας 2020» και άλλων προγραμμάτων της EE. Επίσης, έχει ήδη δημοσιευτεί ειδική πρόσκληση υποβολής προτάσεων για έργα στον τομέα της πολιτιστικής κληρονομιάς στο πλαίσιο του προγράμματος «Δημιουργική Ευρώπη», για χρηματοδότηση έως 25 έργων διακρατικής συνεργασίας.Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons