Η έκθεση "160 Χρόνια Made In Greece" σύντομα διαθέσιμη μέσω εικονικής πραγματικότητας

Με μεγάλη επιτυχία, ολοκληρώθηκαν την περασμένη Κυριακή στην Τεχνόπολη και στο Βιομηχανικό Μουσείο Φωταερίου τα "160 Χρόνια Made In Greece" καταφέρνοντας να ταξιδέψουν περισσότερους από 18.000 επισκέπτες όλων των ηλικιών στον πολύχρωμο και συναρπαστικό κόσμο της ελληνικής βιομηχανίας!

Σκεπτόμενοι στην Τεχνόπολη την ιστορική αξία αυτής της παρουσίασης που αποτελεί ουσιαστικά ένα μεγάλο μέρος της βιομηχανικής μας ιστορίας, αποφασίστηκε από τη διοίκηση, να προχωρήσει στη διαδικασία οπτικής καταγραφής του εκθεσιακού περιβάλλοντος μέσω ενός βίντεο τρισδιάστατης απεικόνισης.

Για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση, ανασυστάθηκαν 160 χρόνια ελληνικής βιομηχανικής ιστορίας, από το 1857 έως σήμερα, μέσα από τα ιστορικά κείμενα προϊόντα πρωτότυπης έρευνας του Γιάννη Στογιαννίδη, υπό την επιστημονική επίβλεψη της Χριστίνας Αγριαντώνη, ομότιμης καθηγήτριας του Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας. 

Τρεις ενότητες, 120 βιομηχανίες, 8 κλάδοι και 800 αντικείμενα παρουσιάστηκαν μέσα από τη σύγχρονη και πολύ ιδιαίτερη μουσειολογική ματιά της Μαρίας Φλώρου και της Δέσποινας Ανδριοπούλου, ενώ το ξεχωριστό στήσιμο της έκθεσης που εμπνέεται από εμπορικές και κλαδικές εκθέσεις οφείλεται στην αρχιτέκτονα-μουσειολόγο Ερατώ Κουτσουδάκη

Η οπτική ταυτότητα της έκθεσης ανήκει στην ομάδα των "pi6 communication design", η οποία βραβεύτηκε μάλιστα στη φετινή διοργάνωση των Ermis Awards για το λογότυπο "160 Χρόνια Made In Greece".

Φυσικά, η έκθεση δεν θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα χωρίς την πολύτιμη συμβολή ιδιωτών, συλλεκτών, φορέων, αρχείων και εταιριών που μας εμπιστεύτηκαν παραχωρώντας μας σπάνιο αρχειακό υλικό, ανάμεσα τους και το Βιομηχανικό Μουσείο Ερμούπολης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ οφείλουμε και στις εταιρίες που μας υποστήριξαν: τους μεγάλους μας χορηγούς Βιοχάλκο, Φυσικό Αέριο - Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας και Μπισκότα Παπαδοπούλου, τον χορηγό μας Μυτιληναίος, τους υποστηρικτές μας Όμιλο Εταιρειών Ηρακλής, μέλος του Ομίλου La Farge, Ελληνικά Πετρέλαια, Eskimo FG Europe, Φαρμακοβιομηχανία ΚΟΠΕΡ και τον Όμιλο Τιτάν, χορηγό του εκπαιδευτικού προγράμματος για παιδιά "160 Χρόνια Made In Greece. Kids Edition".

Και για όσους ήθελαν αλλά δεν πρόλαβαν ή δεν κατάφεραν να επισκεφτούν την έκθεση έχουμε μία έκπληξη: το ταξίδι μας στην ελληνική βιομηχανία μέσα από τα "160 Χρόνια Made In Greece" συνεχίζεται ψηφιακά μέσω VR tour, το οποίο θα είναι διαθέσιμο πολύ σύντομα στο site του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου.

Η τρισδιάστατη περιήγηση στην έκθεση, θα δίνει τη δυνατότητα πρόσβασης σε ιστορικά κείμενα, φωτογραφίες, μοναδικά αντικείμενα και βιομηχανικό εξοπλισμό από μελετητές ιστορικούς, φοιτητές διαφόρων κλάδων, εκπαιδευτικούς και μαθητές, εργαζόμενους σε βιομηχανίες και σε οποιονδήποτε αναζητά μια πλατφόρμα αναφοράς για θέματα βιομηχανικής ανάπτυξης, καινοτομίας και ιστορίας.Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons