Η Ιφιγένεια Ιωάννου Live στο Έννοια Σου

Η Ιφιγένεια Ιωάννου στο Έννοια Σου για μια μουσική βραδιά με ρεμπέτικο, την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2018 και ώρα 21.00.


Μαζί της:
- Αντώνιος Μαραγκός
- Σιδερής Ρούσσος

www.facebook.com/events/1829569230388126/

---------
Έννοια Σου
Χίου 14, Πλατεία Μιαούλη, Ερμούπολη
Τηλ.: 2281082004

Η Ιφιγένεια Ιωάννου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1981 και ασχολείται επαγγελματικά με την ελληνική αστική λαϊκή μουσική. Τραγουδά και παίζει κανονάκι. Είναι επίσης πτυχιούχος κιθάρας και ανώτερων θεωρητικών της ευρωπαϊκής μουσικής.

Αποφοίτησε από το Πειραματικό Μουσικό Γυμνάσιο & Λύκειο Παλλήνης και συνέχισε τις μουσικές σπουδές της, αποκτώντας Πτυχίο Ειδικού Αρμονίας και Πτυχίο Κιθάρας. Το 2005 πήρε το Δίπλωμα της Κιθάρας με Α’ βραβείο, Πτυχίο Αντίστιξης και στη συνέχεια Πτυχίο Φούγκας. Το 2008 ξεκίνησε τις σπουδές της στο Τμήμα Λαϊκής & Παραδοσιακής Μουσικής του ΤΕΙ Ηπείρου με βασικό όργανο το Κανονάκι, ενώ πραγματοποίησε εξάμηνη πρακτική άσκηση στο Τμήμα Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Στα πλαίσια των σπουδών της εκπόνησε διπλωματική εργασία με θέμα: «Ρίτα Αμπατζή, υφολογική ανάλυση του ρεπερτορίου της» (διαβάστε εδώ), με Επιβλ. Καθηγητή τον Γ. Κοκκώνη.

Σήμερα συνεχίζει τις σπουδές της παρακολουθώντας το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ειδίκευσης με γενικό τίτλο «Ερμηνεία Ενόργανης & Φωνητικής Μουσικής» του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), εμβαθύνοντας τις γνώσεις της στο Κανονάκι με δάσκαλο τον Πάνο Δημητρακόπουλο.

Από το 2008 έως σήμερα έχει συμμετάσχει σε διάφορα καλλιτεχνικά σχήματα. Έλαβε μέρος σε σειρά εμφανίσεων με τους Δημήτρη Μυστακίδη, Απόστολο Τσαρδάκα και Μανώλη Λυδάκη. Παράλληλα ξεκίνησε τις εμφανίσεις στην «Πριγκηπέσσα», μουσική σκηνή της Θεσσαλονίκης -έως τον Μάιο του 2016- ως μέλος (φωνή & κανονάκι) του βασικού σχήματος (Δημήτρης Σφίγγος, Χρήστος Μαστέλος, Τριαντάφυλλος Χαλκιάς).

Από τις αρχές του 2016 συμμετέχει στο σχήμα «Εσπεράντο, Ρεμπέτικα με Κιθάρες» με τους Δημήτρη Μυστακίδη, Δημήτρη Παππά και Γιώργο Τσαλαμπούνη, πραγματοποιώντας σειρά εμφανίσεων στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Επίσης συνεργάζεται με τους Μπάμπη Τσέρτο, Κυριάκο Γκουβέντα, Δημήτρη Λάππα, Νίκο Τατασόπουλο, Δημήτρη Μηταράκη και Βασίλη Σκούτα.

Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons