Πρόγραμμα Ιερών Ακολουθιών της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής

Ανακοινώνεται στους ευσεβείς Χριστιανούς της Σύρου ότι το Πρόγραμμα Ακολουθιών της αρχομένης Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής στη νήσο Σύρο έχει ως ακολούθως:

ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

18:00 - Κατανυκτικός Εσπερινός (Συγχωρήσεως) στο Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως, με Ομιλητή τον Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Αριστομένη Ματσάγκα.

ΤΕΤΑΡΤΗ 21 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ

18:00 - Εσπερινή Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στον I. Μητροπολιτικό Ναό της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, με Λειτουργό και Ομιλητή τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη μας κ. Δωρόθεο Β

ΚΥΡΙΑΚΗ 25 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

17:30 - Υποδοχή της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Καστριανής Κέας, κομιζομένης υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου Κέας & Μακρονήσου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρ. Ελευθερίου Δεμένεγα, στον Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος και εν συνεχεία,

18:00 - Κατανυκτικός Εσπερινός, με Ομιλητή τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Δωρόθεο Κιούση και θέμα «Οι Προφήται ως είδον, οι Απόστολοι ως εδίδαξαν, η Εκκλησία ως παρέλαβεν - Ορθοδοξία και παράδοσις».

ΚΥΡΙΑΚΗ 11 ΜΑΡΤΙΟΥ, ΤΗΣ ΣΤΑΥΡΟΠΡΟΣΚΥΝΗΣΕΩΣ

07:30 - Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού Παρακοπής, με ιερουργό τον της Ιεράς Μητροπόλεως Βέροιας.

18:00 - Χαιρετισμοί του Τιμίου Σταυρού στον Ιερό Ναό Υ\|/ώσεως του Τιμίου Σταυρού Παρακοπής, με ομιλητή τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεόφιλο Λεμοντζή και θέμα «Ο Σταυρός του Χριστού. Η κρίση της κρίσεώς μας».

ΠΡΟΗΓΙΑΣΜΕΝΕΣ ΘΕΙΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ

Σε όλους τους Ενοριακούς Ναούς της Σύρου, οι Προηγιασμένες Θείες Λειτουργίες εκάστης Τετάρτης θα τελούνται το εσπέρας και περί ώρα 6.00 μ.μ., και εκάστης Παρασκευής, το πρωί, κατά τα ειωθότα.

Καλούμεθα όλοι, με τη βιωματική συμμετοχή μας στις ιερές Ακολουθίες, να απαντήσουμε καταφατικά στην πρόσκληση του Κυρίου, να Τον ακολουθήσουμε μέχρι το Σταυρό, «ϊνα και συναναστώμεν και συζήσωμεν Αύτω»!

Ερμούπολη, 16 Φεβρουαρίου 2018
Tags:

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons