4ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ» (8-15.7.2018)

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων – Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών σε συνεργασία με το Centre Culturel Hellénique του Παρισιού και το Γαλλικό Τμήμα του Ομίλου Ευρωπαϊκού Τύπου (Club de la Presse Européenne, Paris), οργανώνει το 4ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο «Ελληνική Γλώσσα, Πολιτισμός και ΜΜΕ», από τις 8 έως τις 15 Ιουλίου 2018 στην Ερμούπολη της Σύρου, το οποίο τελεί υπό την αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου.

Θα πραγματοποιηθεί σε συνέργεια με τον Δήμο Σύρου – Ερμούπολης και την υποστήριξη της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου.

Το 4ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο φέρει φέτος τον ειδικότερο τίτλο:

Το λάθως στη γλώσσα και στην επικοινωνία.
Η προσφορά και η δυναμική της παρέκκλισης.

Παρουσία της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκοπίου Παυλοπούλου θα πραγματοποιηθεί η έναρξη των εργασιών του Θερινού Πανεπιστημίου στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, όπου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα απευθύνει ομιλία, τη Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018 και ώρα 11:30, προς τους φοιτητές και τους Καθηγητές με τίτλο «Από την επαλήθευση στην επιλάθευση. Το χρονικό της επιστημολογικής εξέλιξης από τους Προσωκρατικούς ως την εποχή μας».

Στο πλαίσιο του προγράμματος θα παρουσιαστεί την ίδια ημέρα (Δευτέρα 9 Ιουλίου 2018) και ώρα 13:00, στο Θέατρο Απόλλων, το βιβλίο του κ. Παυλόπουλου: "Στο λίκνο του Ευρωπαϊκού Πολιτισμού. Οι συμβολισμοί της Σκεπτομένης Αθηνάς", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Gutenberg.

Το βιβλίο θα παρουσιάσουν οι κ.κ.
- Γεώργιος Δ. Καψάλης, Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων,
- Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’,
- Ιωάννης Πετρόπουλος, Καθηγητής Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, Διευθυντής Κέντρου Ελληνικών Σπουδών Ελλάδος Πανεπιστημίου Χάρβαρντ,
- Νικόλας Πρεβελάκης, Λέκτορας Πολιτικών Επιστημών Πανεπιστημίου Χάρβαρντ,
- Γιάννης Μαμάης, εκδότης.

Χαιρετισμό θα απευθύνει ο κ. Γιώργος Μαραγκός, Δήμαρχος Σύρου.

Την παρουσίαση επιμελείται και θα συντονίσει η κ. Νικολέττα Τσιτσανούδη – Μαλλίδη, Επίκ. Καθηγήτρια Γλωσσολογίας και Ελληνικής Γλώσσας Παιδαγωγικού Τμήματος Νηπιαγωγών Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Ακαδημαϊκή Διευθύντρια 4ου Δ.Θ.Π.

Την Πρεσβεία της Γαλλίας στην Ελλάδα και τον Γάλλο Πρέσβη κ. Christophe Chantepy θα εκπροσωπήσει ο Ακόλουθος εκπαιδευτικής συνεργασίας της Πρεσβείας και του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος, κ. Philippe Mogentale.

Η εκδήλωση της παρουσίασης του βιβλίου οργανώνεται από το 4ο Διεθνές Θερινό Πανεπιστήμιο, τον Δήμο Σύρου- Ερμούπολης και τις εκδόσεις Gutenberg.

Είσοδος Ελεύθερη

Αναλυτικό πρόγραμμα του 4ου Διεθνούς Θερινού Πανεπιστημίου στη σελίδα http://summerschool.ac.uoi.gr


Tags: , , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons