160 Χρόνια Ελληνική Βιομηχανία. Μια ιστορική αναδρομή στις κρίσιμες καμπές και στην εξέλιξή της.Τρεις ακαδημαϊκοί –ανάμεσά τους και η Χριστίνα Αγριαντώνη που υπογράφει την επιστημονική επιμέλεια της έκθεσης- κάνουν μία επισκόπηση στην ελληνική βιομηχανική ιστορία. Ξεκινώντας από τις απαρχές της, λίγα χρόνια μετά την ίδρυση του νέου ελληνικού κράτους, περνούν από σημαντικές καμπές της, συνδεδεμένες με ανοιχτά εθνικά μέτωπα, πολέμους, πτωχεύσεις και αλλεπάλληλες έκτακτες περιστάσεις, αναλύουν την λαμπρή περίοδο της μεταπολεμικής άνθησης μέχρι την αρχή της αποβιομηχάνισης της δεκαετίας του 1970 που έπληξε άλλωστε ολόκληρο το δυτικό κόσμο και καταλήγουν σε μια αδρή αποτίμηση της σημερινής της κατάστασης.

Ομιλητές:
  • Χριστίνα Αγριαντώνη – ομότιμη καθηγήτρια σύγχρονης ιστορίας, Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
  • Χρυσάφης Ιορδάνογλου – επίκουρος καθηγητής, Πάντειο Πανεπιστήμιο
  • Γιάννης Καλογήρου – καθηγητής, Σχολή Χημικών Μηχανικών – Εθνικό Μετσόβιο Πανεπιστήμιο
Ημερομηνία: 15/2/2018
Ώρα: 18:00 - 20:00
Χώρος διεξαγωγής: Τεχνόπολη Αθηνών

Event

*Η είσοδος στις παράλληλες εκδηλώσεις πραγματοποιείται με το εισιτήριο της έκθεσης. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.


Η κα Χριστίνα Αγριαντώνη έχει στενούς δεσμούς με την Σύρο καθώς στα 1988-2002 εργάστηκε στο Κέντρο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών, όπου, εκτός από την έρευνα, συμμετείχε στη δημιουργία του Κέντρου Τεχνικού Πολιτισμού - Βιομηχανικού Μουσείου Ερμούπολης, έργο του ΚΝΕ/ΕΙΕ.


Το θρυλικό αυτοκίνητο Enfield 8000

Θυμίζουμε ότι την έκθεση κοσμούν αντικείμενα του Βιομηχανικού Μουσείου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, όπως το θρυλικό αυτοκίνητο Enfield 8000, εξαρτήματα των εργοστασίων Κλωστοϋφαντουργίας, έργα τέχνης της Υαλουργίας του 19ου αι., καθώς και φωτογραφίες από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Νεωρίου και της πλωτής δεξαμενής.

Παρακολουθήστε την εκδήλωση μέσω live streaming https://diavlos.grnet.gr/event/e1019
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons