Σεμινάριο partnering για παιδιά και εφήβους με τη Βάσια Ζορμπαλή και την Εύη Ψάλτου


Σεμινάριο partnering για παιδιά και εφήβους
με τη Βάσια Ζορμπαλή και την Εύη Ψάλτου

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018

Χορεύοντας στο δύο και... στο όλοι! 
Ώρες: 10:00-12:00 - παιδικό (8-11 ετών)
Μοιραζόμαστε το βάρος μας... χορεύοντας! 
Ώρες: 12:30-14:30 - εφηβικό (12 ετών και άνω)


Χορεύοντας στο δύο και... στο όλοι! 

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 - παιδικό
Ώρες: 10:00-12:00
Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ
Υποβολή συμμετοχών μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2018

Η χαρά κι η διασκέδαση που γίνεται επιθυμία, η επιθυμία που γίνεται ανάγκη, η ανάγκη που γίνεται έρευνα, η έρευνα που γίνεται μοίρασμα. Το προτεινόμενο σεμινάριο εμπνέεται από την ανάγκη μας αλλά και τη χαρά μας να χορεύουμε σε ζευγάρια και σε μεγαλύτερες ομάδες, με βασικό εργαλείο τη γλώσσα του χορού και με σεβασμό προς το σώμα και τον άλλον. 

Πώς η χαρά, η διασκέδαση, το παιχνίδι γίνονται χορός. Ένας χορός με τον άλλον και με την ομάδα. Με εργαλείο τη φαντασία και τη γλώσσα του χορού μαθαίνω το σώμα μου αλλά και το σώμα του άλλου. Αντιλαμβάνομαι τη δύναμη του βάρους, παίζω με την ισορροπία, αναζητώ το διαφορετικό και τελικά μιλώ με ά-γνωστες λέξεις. 

Στο σεμινάριο αυτό:
1. Παίζουμε, καινούργια αυτοσχέδια παιχνίδια
2. Χορεύουμε, καινούργια και παλιά μαζί με έναν φίλο

Προορισμός της διαδρομής μας ένας διάλογος χωρίς λόγο από κοντά και από μακριά, με τον φίλο μου και την ομάδα όλη. Ένας δικός μας μοναδικός χορός όπου το άλλο, το διαφορετικό, αναζητείται και αναδεικνύεται. Μια ζωντανή κινητική παρτιτούρα όπου ο ένας δεν αναπτύσσεται εις βάρος του άλλου αλλά τον συμπληρώνει και τον ενισχύει.

Απαραίτητη προϋπόθεση:
Διάθεση για παιχνίδι και χορό παρέα με άλλους.

Μοιραζόμαστε το βάρος μας... χορεύοντας!

Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2018 - εφηβικό
Ώρες: 12:30-14:30

Κόστος συμμετοχής: 10 ευρώ
Υποβολή συμμετοχών μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2018

Στο σεμινάριο αυτό με εργαλεία το contact improvisation, το partnering, τον αυτοσχεδιασμό και την τεχνική release και με σεβασμό προς το σώμα, αναζητούμε την προσωπική έκφραση και τον διάλογο μέσα από την κίνηση. 

Ανακαλύπτουμε τη δύναμη της βαρύτητας που μας έλκει προς τη γη και τρόπους να αντισταθούμε σε αυτήν, μαθαίνουμε να εμπιστευόμαστε το βάρος μας σε ένα άλλο σώμα και να δεχόμαστε το δικό του ώστε μαζί να συν-κινηθούμε. Παράλληλα, χρησιμοποιούμε τους μοχλούς που μπορεί να φτιάξει το σώμα μας για τη διευκόλυνση της μετακίνησής μας -μαζί ή και χώρια- και κυρίως μαθαίνουμε να έχουμε όλες μας τις αισθήσεις ανοιχτές προς τον άλλον και την ομάδα για τη δημιουργία ενός από κοινού αρμονικού χορού. 

Το σεμινάριο κινείται σε δύο άξονες που αλληλοσυμπληρώνονται και ταυτόχρονα ο ένας ενισχύει τον άλλον:
1. Αυτοσχεδιασμός - Έρευνα, όπου τα ζευγάρια αυτοσχεδιάζουν πάνω σε συγκεκριμένες οδηγίες ζεσταίνοντας μυαλό και σώμα, ενώ παράλληλα ανακαλύπτουν τις προσωπικές τους κινητικές επιλογές και χτίζουν τη σχέση με τον άλλον και την ομάδα. 
2. Τεχνική, όπου μέσα σε ένα δοσμένο υλικό καλούνται να ανακαλύψουν όχι μόνο τις τεχνικές συνδέσεις που προέκυψαν από τον αυτοσχεδιασμό αλλά και τον τρόπο που θα εισάγουν την προσωπική τους κίνηση. 

Η εμπειρία μας αποτυπώνεται στο κλείσιμο του σεμιναρίου με μία αυτοσχεδιαστική χορογραφία που χτίζουμε, με εργαλεία όλα όσα μεταξύ μας ερευνήσαμε. 

Προτείνουμε, λοιπόν, έναν ανοιχτό διάλογο που περιλαμβάνει τόσο την επαφή όσο και την απόσταση κι ο οποίος διαμορφώνεται μέσα από τη μοναδικότητα του εκάστοτε ζευγαριού. Μια ζωντανή κινητική παρτιτούρα όπου το ένα σώμα δεν αναπτύσσεται εις βάρος του άλλου αλλά το συμπληρώνει και το ενισχύει. 

Απαραίτητη προϋπόθεση:
Διάθεση για προκλήσεις και χορό. 

Βιογραφικό σημείωμα

Η Εύη γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1984 και δύο χρόνια αργότερα στην Αθήνα του 1986 γεννιόταν η Βάσια. Η μία απόφοιτος του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και η άλλη του Βιολογικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Κρήτης. Οι δρόμοι τους συναντήθηκαν στο πάτωμα της Επαγγελματικής Σχολής Χορού «Ραλλού Μάνου». Όταν η μία έτρεχε για σεμινάρια contact και αυτοσχεδιασμού, η άλλη παρακολουθούσε παραδοσιακούς και αφρικάνικους. Κοινή τους βάση για έρευνα, εκπαίδευση και δημιουργία από το 2012 είναι το εκπαιδευτικό κινητικό πρόγραμμα «Σκυτάλη» σε συνεργασία με την Πωλίνα Κρεμαστά και την Πηνελόπη Ηλιάσκου. Μετά την αποφοίτησή τους, αλωνίζουν την Αθήνα διδάσκοντας μπαλέτο, σύγχρονο και αυτοσχεδιασμό σε αναγνωρισμένες σχολές χορού και στούντιο στην Αθήνα και ενίοτε η Βάσια παίρνει τα νησιά. Χορεύουν παρέα αλλά και χώρια σε φεστιβάλ και παραστάσεις (Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Φεστιβάλ Καλαμάτας, Θέατρο Εμπρός, Athens Video Dance Festival, Κέντρο Ντάνκαν, Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης, Σύγχρονο θέατρο, Θέατρο Άλεγκτον, Θέατρο Αργώ, BIOS, 14η Μέρα, Olvio κλπ) αλλά πάντα μοιράζονται τις εμπειρίες τους. Στο κομμάτι της διδασκαλίας προτείνουν ένα μάθημα που ερευνά τις σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα σε δύο σώματα αλλά ταυτόχρονα και σε όλη την ομάδα. Έχουν παραδώσει σεμινάρια στη Σχολή χορού «Σύλια Ζαχαροπούλου» (Απρίλης 2017), στη Σχολή χορού «Χοροκίνηση» της Βάσιας Σακελλαρίου στο Ρέθυμνο (Δεκέμβριος 2016) και στο Συνεργατικό Στούντιο Λάθος Κίνηση (Ιούλιος 2016). Παράλληλα δραστηριοποιούνται με την καλλιτεχνική ομάδα Anomia, δημιουργώντας videodanceprojects και performances. Τον Απρίλη του 2017 τους απονεμήθηκε το 1ο Βραβείο Καλύτερου Videodance από το διεθνές διαγωνιστικό τμήμα 60secondsdance (LoikkaKontakti / LoikkaDanceFilmFestival) (FI), Dansehallerne/ScreenMoves (DK) and DansiT / Multiplié DanceFestival (NO).


Πληροφορίες - Δηλώσεις συμμετοχής:
ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας Ακροποδητί
Ηρώων Πολυτεχνείου 84, Ερμούπολη - Σύρος
Τηλέφωνα: 2281080690, 6944771449, 6973792685
E-mail: info@akropoditi.gr
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons