ΣΙΝΕΜΑ: If... (Εάν...)

Η Κινηματογραφική ομάδα των φοιτητών/τριών του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, παρουσιάζει την ταινία "If" [Εάν...] την Τρίτη 30 Ιανουαρίου 2018 στο αμφιθέατρο του πρώτου Γυμνασίου Σύρου (Κωνσταντινουπόλεως 2) και ώρα 21:15.

Η Επαναστατημένη γενιά (πρωτότυπος τίτλος: if....) είναι βρετανική δραματική ταινία του 1968, παραγωγής και σκηνοθεσίας Λίντσεϊ Άντερσον, η οποία σατιρίζει τη ζωή στα δημόσια σχολεία της Βρετανίας. Είναι διάσημη για την απεικόνιση μιας άγριας εξέγερσης σε ένα φανταστικό οικοτροφείο αγοριών, η ταινία που κρίθηκε ακατάλληλη γυρίστηκε κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών στη Γαλλία το Μάη του 1968 από έναν σκηνοθέτη ο οποίος ήταν στενά συνδεδεμένος με την αντικουλτούρα της δεκαετίας του 1960.

Στην ταινία πρωταγωνιστεί ο Μάλκολμ ΜακΝτάουελ (Malcolm McDowell) στον πρώτο του ρόλο στην οθόνη και πραγματοποιεί την πρώτη εμφάνιση του ως Mick Travis, που ήταν ένας χαρακτήρας καθημερινού ανθρώπου στις ταινίες του Άντερσον. Ο Richard Warwick, η Christine Noonan, ο David Wood και ο Robert Swann επίσης εμφανίζονται στη ταινία.

H Επαναστατημένη γενιά κέρδισε το Χρυσό Φοίνικα στο Φεστιβάλ των Καννών το 1969.[5] Το 1999, το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου την κατέταξε ως τη 12η σπουδαιότερη βρετανική ταινία του 20ού αιώνα. Το 2004, το περιοδικό Total Film την ονόμασε ως τη 16η καλύτερη βρετανική ταινία όλων των εποχών.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Σκηνοθεσία Λίντσεϊ Άντερσον
Παραγωγή Michael Medwin
Σενάριο David Sherwin
Πρωταγωνιστές Μάλκολμ Μακντάουελ, Richard Warwick, David Wood, Peter Jeffrey, Hugh Thomas και Μόνα Γουόσμποουν
Μουσική Marc Wilkinson
Φωτογραφία Μίροσλαβ Όντρζιτσεκ
Μοντάζ David Gladwell
Πρώτη προβολή 1968
Διάρκεια 111 min
Προέλευση Ηνωμένο Βασίλειο
Γλώσσα αγγλικά


Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons