Σεμινάριο για γονείς εφήβων

Είναι γεγονός πως όλοι οι γονείς έρχονται κάποια στιγμή αντιμέτωποι με ανησυχίες και ερωτήματα που σχετίζονται με τις αλλαγές που επιφέρει η εφηβεία των παιδιών τους.

Αργά ή γρήγορα, ανάλογα με την ιδιοσυγκρασία του παιδιού και την προηγούμενη σχέση με τους γονείς, φτάνει η στιγμή που ο έφηβος διεκδικεί περισσότερη ελευθερία, λιγότερα όρια και αμφισβητεί ανοιχτά τους γονείς του.

Η παρέα μοιάζει τώρα να παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Την ίδια χρονική στιγμή οι γονείς έρχονται αντιμέτωποι με δικά τους συναισθήματα, ανησυχούν και δεν γνωρίζουν πώς να συμπεριφερθούν.

Η συνύπαρξη, στις ομάδες γονέων, με όσους βιώνουν αντίστοιχες καταστάσεις στην οικογένειά τους έχει φανεί ότι προσφέρει στους γονείς ανακούφιση, αλλά και την απαραίτητη ενθάρρυνση και υποστήριξη που χρειάζονται στον δύσκολο δρόμο αυτής της αλλαγής.

Για το λόγο αυτό, το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας «Θησέας Κυκλάδων» σε συνεργασία με το 1ο Γυμνάσιο Σύρου πρόκειται να υλοποιήσει σεμινάριο γονέων με παιδιά στην εφηβεία, διάρκειας 5 δίωρων συναντήσεων, ανά δεκαπενθήμερο.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 2281085149, καθημερινά 9:00-14:00, μέχρι 16 Φεβρουαρίου 2018.
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons