Μέσα σε θρησκευτική και γιορτινή ατμόσφαιρα πραγματοποιήθηκε η πρώτη χριστουγεννιάτικη συναυλία του Φεστιβάλ ΑΝΩΜέσα στη θρησκευτική και ταυτόχρονα, γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών, πραγματοποιήθηκε το βράδυ του Σαββάτου 30 Δεκεμβρίου 2017, στον Καθεδρικό Ναό Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου, η πρώτη χριστουγεννιάτικη συναυλία του Φεστιβάλ ΑΝΩ. 

Η Ελένη Κεβεντσίδου (εκκλησιαστικό όργανο), η Μαρία Λυμπεράκου (σοπράνο) και ο Αναστάσιος Στέλλας (τενόρος) παρουσίασαν ένα γιορτινό πρόγραμμα με έργα μεγάλων συνθετών, αλλά και παραδοσιακά χριστουγεννιάτικα κάλαντα και τραγούδια από την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Βουργουνδία, τη Βενεζουέλα και το Πουέρτο Ρίκο. Τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα της μουσικής εκδήλωσης συμπλήρωσαν η εντυπωσιακή φάτνη που παραδοσιακά στήνεται στον Σαν Τζώρτζη, αλλά και τα στολισμένα σπίτια στα σοκάκια του μεσαιωνικού οικισμού της Άνω Σύρου. 
Το κοινό που για μια ακόμη φορά ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα της Καθολικής Επισκοπής Σύρου και της Οργανωτικής Επιτροπής του Φεστιβάλ, γέμισε από νωρίς τα καθίσματα του ναού, ενώ δεν ήταν λίγοι εκείνοι που παρακολούθησαν ολόκληρη τη συναυλία όρθιοι. 


Μεταξύ του κοινού, τη συναυλία παρακολούθησε και ο Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας. 

Φωτογραφίες: Νίκος Ραγκούσης
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons