Το Αγόρι και ο Κόσμος | Προβολή ταινίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 3ου Δημοτικού Σχολείου & 3ου Νηπιαγωγείου Ερμούπολης, διοργανώνει προβολή ταινίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιού.

Η ταινία "Το Αγόρι και ο Κόσμος", θα προβληθεί την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου 2017 στις 17.30 στον κινηματογράφο Παλλάς. 

Τα έσοδα από την προβολή της ταινίας θα διατεθούν για την ενίσχυση της σχολικής βιβλιοθήκης.


Σύνοψη
Η ιστορία ενός Αγοριού, που φεύγει από το χωριό του και πηγαίνει στην πόλη για να συναντήσει τον πατέρα του, ο οποίος αναζητά εργασία ως εσωτερικός μετανάστης. Στο ταξίδι αυτό, το Αγόρι παρατηρεί το αντιφατικό πρόσωπο της σύγχρονης Βραζιλίας, που θα μπορούσε να είναι μια οποιαδήποτε χώρα στην εποχή της παγκοσμιοποίησης. Η ταινία, συναρπάζει με τα σχέδια, τα χρώματα και τη μουσική. Δεν έχει διαλόγους «για να μη λερωθεί αυτό το διαμάντι με περιττά πράγματα», όπως έγραψε ο κριτικός της γαλλικής «L’ Express».

Η ταινία που έχει λάβει 25 βραβεία, ανάμεσα τους το Κρύσταλλο (βραβείο καλύτερου animation μεγάλου μήκους) στο Φεστιβάλ του Ανεσύ της Γαλλίας -που θεωρείται το κορυφαίο του είδους στον κόσμο- και το Βραβείο Καλύτερου Animation στο Φεστιβάλ της Οττάβα του Καναδά, συνέχισε μια ξέφρενη πορεία σε Φεστιβάλ και αίθουσες σε όλο τον κόσμο, «τρελαίνοντας» θεατές και κριτικούς.
Η ταινία έχει χαρακτηριστεί «φαινόμενο που μπορεί να συγκριθεί με αυτό της Bossa nova των αρχών της δεκαετίας του 60».

Info:
Κόστος εισιτηρίου: 4 ευρώ
Animation χωρίς λόγια, Βραζιλία 2013
Διάρκεια: 81 λεπτά
Ηλικίες: Από 7 ετών


Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons