Ανοιχτό Jam | Η φωνή που χορεύει - Ο χορός που φωνεί


Το Κέντρο Χορού σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας "Ακροποδητί" σας προσκαλεί στο "Ανοιχτό Jam | Η φωνή που χορεύει - Ο χορός που φωνεί" το Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2017 στις 20:00.

Eλεύθερη είσοδος / Συμμετοχή

Επίσημη προσκεκλημένη του jam η Νίσκρια-Έλενα Καζαντζίδη 

Μέσα στους αιώνες αυτό που ένωσε τους ανθρώπους του αρχαίου κόσμου σε όλη τη λεκάνη της Μεσογείου, ήταν η φωνή. Μεταφέροντας με το όχημα του τραγουδιού ή της απαγγελίας ιστορίες και άθλους, από τον Όμηρο μέχρι τον Ησίοδο, η φωνή υπήρξε ο θεϊκός ενδιάμεσος της κατάθεσης όσων είχαν γίνει, γινόντουσαν και θα γίνουν. 
Αυτή η προφορική παράδοση εμφανίζεται την τελευταία εικοσαετία ανά τον κόσμο, με τους σύγχρονους παραμυθάδες (story telling). 
Ωστόσο τα στεγανά έχουν κτιστεί πια με μπετόν και οι τοίχοι δεν πέφτουν τόσο εύκολα μετά από χιλιετίες περιορισμού και καταπίεσης.
Η φωνή κρυμμένη καλά στο βάθος του λάρυγγα βγαίνει μόνο όταν είναι γυαλισμένη, ξεσκονισμένη και όμορφη.
Όλη η υπόλοιπη γκάμα των κραυγών, αναστεναγμών, ρόγχων, λαρυγγισμών, ουρλιαχτών, είναι καταδικασμένη να μείνει κρυμμένη στα σκοτάδια της ύπαρξης.
Πολλές φορές, το ίδιο το άνθισμα της φωνής, το τραγούδι, περιορίζεται στα στενά πλαίσια του γνώριμου, εμποδίζοντας το σώμα να εναρμονιστεί με έναν φυσικό, υγιή, ζωντανό τρόπο.
Πώς θα ήταν αν δίναμε χώρο σε καινούργιους ήχους να αναδυθούν, καινούργιες φωνές να ακουστούν;
Καινούργιες εναρμονίσεις να συμβούν καθώς το σώμα συντονίζεται μέσα στο τώρα της κάθε στιγμής και αφήνεται μέσα από τη δική του κίνηση, να αποκαθηλώσει τη φωνή για να την αναστήσει μέσα από μύες που κινούνται, φλέβες που πάλλονται, όργανα που δονούνται;
Αν μέσα στη ζάλη του χορού ο φόβος για το αποδεκτό και το σωστό λησμονηθεί και ο χορευτής δώσει ζωή, μουσική ζωή στη σιωπή του σώματος, τη φωνή του;
Κι αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί κάποιος να διδάξει. Είναι μια πιθανότητα που μπορεί να συμβεί αν ο χώρος γι' αυτό ανοιχτεί.

*Όσοι επιθυμούν να συμμετάσχουν στο jam με αυτοσχεδιασμό φωνής καλούνται να επικοινωνήσουν μαζί μας και να παραβρεθούν στον χώρο διεξαγωγής του jam μία ώρα νωρίτερα (στις 19:00) για την πραγματοποίηση πρόβας με την Νίσκρια-Έλενα Καζαντζίδη.

Η Νίσκρια-Έλενα Καζαντζίδη είναι στο ταξίδι με τη φωνή τα τελευταία 15 χρόνια. Ηγείται εργαστηρίων διευκόλυνσης της φωνής και παρουσιάζει vocal performance events.

Φέτος οι ανοιχτοί αυτοσχεδιασμοί / Jams θα έχουν συγκεκριμένη θεματολογία με διαφορετικό τίτλο και θέμα ανά φορά. 

Οι αυτοσχεδιασμοί συνδυάζουν κίνηση και ήχο με αφετηρία την ελεύθερη έρευνα κίνησης και έκφρασης και τη συμμετοχή ζωντανής μουσικής. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη σε όλους και για όλες τις ηλικίες!

Kαλούμε τους μουσικούς που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στα Jams της χρονιάς, να επικοινωνήσουν μαζί μας.

-------------
Κέντρο Χορού σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας "Ακροποδητί"
Ηρώων Πολυτεχνείου 84, Ερμούπολη - Σύρος
Τηλέφωνα: 2281080690, 6944771449, 6973792685
E-mail: info@akropoditi.gr
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons