Πανσυριανή Εορτή του Πολιούχου Σύρου Αγίου Νικολάου

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΣΥΡΟΥ ΔΩΡΟΘΕΟΣ Β'

Προσκαλεί τον φιλευσεβή λαό της Σύρου και τους τα πρώτα φέροντες της νήσου να παρακολουθήσουν τις Λειτουργικές Εκδηλώσεις επί τη Πανσυριανή Εορτή του Πολιούχου Σύρου και Εφόρου των Ναυτιλλομένων Αγίου Νικολάου, κατά το εξής Πρόγραμμα:

ΤΡΙΤΗ, 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

06.30 μ.μ.: Μέγας Εόρτιος Δισαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, μετά το πέρας του οποίου θα ψαλεί Παράκληση υπέρ των Ναυτικών.

ΤΕΤΑΡΤΗ, 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2017

07.30 π.μ.: Όρθρος 
08.15 π.μ.: Αρχιερατική Χοροστασία 
08.45 π.μ.: Έναρξη της Δισαρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. 
10.45 π.μ.: Πάνδημη Λιτανεία της ιεράς Εικόνος και του αποτμήματος εκ των τιμίων Λειψάνων του Αγίου Νικολάου, κατά τα ειωθότα, επικεφαλής έχουσα τη Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, η οποία θα ακολουθήσει την εξής πορεία: Άγιος Νικόλαος-Θέατρο Απόλλων-Πλατεία Μιαούλη, όπου θα αναπεμφθεί δέηση υπέρ των ναυτιλλομένων-οδός Ερμού-Ακτή Πέτρου Ράλλη-Πλατεία Κανάρη, όπου θα ριφθούν στέφανα στη θάλασσα στη μνήμη των πνιγέντων ναυτικών από τον Μητροπολίτη Δωρόθεο Β', τον Εκπρόσωπο της Κυβερνήσεως και τον Πρόεδρο των Απομάχων Ναυτικών, ενώ πλοία του Πολεμικού Ναυτικού και του Λιμενικού Σώματος θα αποδίδουν τιμες. Επιστροφή στον Ιερό Ναό, διά της οδού Θυμάτων Σπερχειού.

Ερμούπολη, 28 Νοεμβρίου 2017
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons