Χριστουγεννιάτικο Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες

Εισαγωγή στην Παιγνιοθεραπεία

ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΓΙΑ ΕΝΗΛΙΚΕΣ ~ Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017

«Θέλω κι εγώ Δώρο!» – Ένας Άη- Βασίλης… για μεγάλους!

Κάποτε μια οχτάχρονη μικρή ρώτησε τον πατέρα της αν υπάρχει Άη Βασίλης. Εκείνος της πρότεινε να στείλει ένα γράμμα σε μια έγκριτη εφημερίδα. «Εκείνοι θα ξέρουν.», της είπε. Πράγματι, η απάντηση ήρθε με ένα άρθρο που απευθυνόταν αποκλειστικά στην ίδια . 40 χρόνια μετά το κορίτσι που έχει μεγαλώσει διαβάζει ξανά την απάντηση.

Ένα βιωματικό εργαστήρι όπου η Παιγνιοθεραπεία και η δημιουργική έκφραση συναντούν τα Χριστούγεννα!

Η Παιγνιοθεραπεία είναι μια ψυχοθεραπευτική προσέγγιση που στηρίζεται στην έμφυτη τάση του παιδιού για παιχνίδι και συμπορεύεται με τα αναπτυξιακά στάδια του παιδιού, όπως αυτά καθρεφτίζονται στο παιχνίδι του (Ενσωμάτωση, Προβολικό Παιχνίδι, Ρόλοι).

Στο εργαστήρι αυτό θα καλωσορίσουμε τα φετινά Χριστούγεννα εξερευνώντας και αναγνωρίζοντας τις επιθυμίες μας μέσα από την κίνηση, τη σωματική έκφραση, το παραμύθι, τη ζωγραφική, τη χρήση αντικειμένων και τους ρόλους, εργαλεία που χρησιμοποιούνται στην Παιγνιοθεραπεία και τη Δραματοθεραπεία.

Το εργαστήρι απευθύνεται σε εκπαιδευόμενους παιδαγωγικών ή ανθρωπιστικών σχολών, σε όσους ασχολούνται επαγγελματικά με το παιδί, σε γονείς αλλά και σε όσους επιθυμούν να έρθουν σε επαφή με τα στάδια ανάπτυξης του παιχνιδιού με αφορμή τη διαχρονική μορφή του Άη Βασίλη.

Διάρκεια Εργαστηρίου: 4 ώρες (θα υπάρξει διάλειμμα)
Προτείνεται οι συμμετέχοντες να φορούν άνετα ρούχα και κάλτσες
Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2017 | 17:00 – 21:00
Δηλώσεις συμμετοχής έως 10 Δεκέμβρη, στα τηλέφωνα: 2281075404 και 6973842046

H Ειρήνη Ζέρη σπούδασε Ψυχολογία στο New York College της Αθήνας. Συνέχισε τις σπουδές της στο Θέατρο των Αλλαγών, στο Ελληνικό Ινστιτούτο Δραματοθεραπείας και Παιγνιοθεραπείας, «Το Άθυρμα», και στο τριετές εργαστήρι Σωματικού Θεάτρου «Πλεύσις». Έχει δραστηριοποιηθεί ως συντονίστρια προγραμμάτων Συναισθηματικής και Κοινωνικής αγωγής σε παιδικούς σταθμούς, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης, τον εκδοτικό οίκο Μεταίχμιο, αλλά και ως εμψυχώτρια Θεατρικού Παιχνιδιού στην ειδική αγωγή. Τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται ως παιγνιοθεραπεύτρια με παιδιά και εφήβους με συναισθηματικές δυσκολίες ή δυσκολίες συμπεριφοράς. Είναι μέλος της Πανελλήνιας Επαγγελματικής Ένωσης Δραματοθεραπευτών και Παιγνιοθεραπευτών (ΠΕΕΔΠ). Ασχολείται με τις παραστατικές τέχνες (χορός και θέατρο). Υπήρξε ιδρυτικό και ενεργητικό μέλος της θεατρικής ομάδας Plasters για τρία χρόνια. Σήμερα συμμετέχει ως performer σε παραστάσεις ψυχοκοινωνικού χαρακτήρα με την ομάδα σωματικού θεάτρου “No Static” και ως ηθοποιός θεάτρου για παιδιά με την ομάδα “Εκόντες”. Συντονίζει βιωματικά εργαστήρια για παιδιά, εφήβους και ενήλικες.


--------
Πολυχώρος Πολιτισμού & Δημιουργίας Σύρου
Σταυρός Ταλάντων, 84 100 Σύρος
Τ. 2281075404, Κ. 6973842046
e-mail: helpisart@gmail.com
www.polichoros-syros.com
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons