ΣΙΝΕΜΑ: Invisible | Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου

Την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2017 στις 19.30 θα προβάλουμε την ταινία "Invisible" του Δημήτρη Αθανίτη. Η ταινία έχει πάρει το Μεγάλο Βραβείο στη Figueira Film Art και άλλα 14 διεθνή Βραβεία ενώ έχει μέχρι στιγμής παρουσιαστεί σε πάνω από 35 φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο και έχει προβληθεί σε 25 ελληνικές πόλεις.

Στην προβολή θα παραστεί και ο σκηνοθέτης.

Η προβολή θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Κωνσταντινουπόλεως 2 στην Ερμούπολη.

Σας περιμένουμε!
Από τη Βιβλιοθήκη


Invisible | Ώρα 19.30

Λίγα λόγια για την ταινία από τον ίδιο:
"Το θέμα της ταινίας είναι ουσιαστικά το κινούμενο έδαφος κάτω από τα πόδια μιας ολόκληρης κοινωνίας, που ξαφνικά ανακαλύπτει ότι δεν υπάρχει τίποτα δεδομένο.
Ο ήρωας, ένας χαμηλόμισθος εργαζόμενος, όταν απολυθεί θα βρεθεί στο κενό. Εχοντας ένα στενό κοινωνικό περιβάλλον, αποκομμένος από οικογένεια, συνειδητοποιεί ότι δεν έχει από πουθενά να πιαστεί. Καθώς χάνει τη δουλειά του, χάνει και τη σύνδεση με την κοινωνία. 
Νιώθοντας ότι καταδικάζεται σε εξαφάνιση, ο ήρωας αντιδρά άμεσα και φορτισμένα, δεν μπορεί να σκεφτεί. Αισθάνεται απόλυτα ταπεινωμένος, αφού του αρνούνται μια εξήγηση, η μια δεύτερη ευκαιρία και ταυτόχρονα ότι είναι θύμα μιας απόλυτης αδικίας. Αισθάνεται ότι δεν υπάρχει γι' αυτούς, όπως δεν υπάρχει πια και για τη γυναίκα του. Αισθάνεται αόρατος.
Ο Αρης αντιδρά στον παραλογισμό και στην ταπείνωση που ζει, με τον δικό του ναίφ τρόπο. Αποφασίζει να εκδικηθεί το πρόσωπο που θεωρεί υπεύθυνο. Με το όπλο, θέλει να απονείμει δικαιοσύνη και να δώσει στον εαυτό του, τη δυνατότητα να δικάσει τον ένοχο και να τον τιμωρήσει.
Απέναντι σ΄ αυτή την εμμονή που τυφλώνει τον Αρη και τον οδηγεί στα άκρα, ο γιος του είναι η μόνη αντίρροπη δύναμη, η μόνη πραγματική σχέση του με τον κόσμο.
Η ταινία βάζει την πρόκληση να μιλήσεις μέσα από έναν ήρωα που ξεπερνά τα όρια, για μια κατάσταση που ξεπερνά το προσωπικό." - Δημήτρης Αθανίτης


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αθανίτης
Σενάριο: Γιώργος Μακρής, Δημήτρης Αθανίτης
Παραγωγοί: Δημήτρης Αθανίτης, Πάνος Παπαδόπουλος
Συμπαραγωγοί: Διαμαντής Καραναστάσης, Δημ. Γαλανόπουλος
Φωτογραφία: Γιάννης Φώτου
Σκηνικά-Κοστούμια: Στέλλα Κάλτσου
Μοντάζ: Σταμάτης Μαγουλάς
Μουσική: Papercut
Πρωταγωνιστούν: Γιάννης Στάνκογλου, Μενέλαος Χαζαράκης
Ευα Στυλάντερ, Κόρα Καρβούνη, Χρήστος Μπενέτσης, Νικολίτσα Ντρίζη, Κώστας Ξυκομηνός
Διεύθ/ση παραγωγής: Θανάσης Μπουρλιάσκος
Ηχοληψία: Μιχάλης Σαριμανώλης
Μακιγιάζ: Γαρυφαλλιά Σιωρά
Βοηθός σκην.-ενδυμ.: Γιωργίνα Γερμανού
Α βοηθός σκηνοθέτη: Θανάσης Νεοφώτιστος
Β βοηθός σκηνοθέτη: Κυβέλη Σορτ
Φωτογράφος: Ερη Λιτή
Παραγωγή:DNA Films, Prosenghishi Ltd με την υποστήριξη του ΕΚΚ σε συμπαραγωγή με Studio Icona και Dacos EE

Δημήτρης Αθανίτης | σκηνοθέτης

Ο Δημήτρης Αθανίτης γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπουδασε σινεμά και αρχιτεκτονική. Μέλος της Ευρωπαικής και της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η πρώτη ταινία του «Αντίο Βερολίνο» (1994) κέρδισε το Ειδικό Βραβείο της Επιτροπής και Μνεία των κριτικών στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, ενώ η δεύτερη ταινία του «Καμιά Συμπάθεια Για Τον Διάβολο» (1997) ήταν υποψήφια για τον Χρυσό Αλέξανδρο και κέρδισε το Βραβείο Γυναικείας Ερμηνείας με τη Λένα Κιτσοπούλου. Η ταινία του «2000+1 Στιγμές» (2001) επιλέχτηκε από τον αυστραλό κριτικό Bill Mousoulis ανάμεσα στις 10 καλύτερες ταινίες στον κόσμο για το 2001 στο Senses of Cinema. Οι «Τρεις Μέρες Ευτυχίας» (2012) κέρδισαν 4 Βραβεία και είχαν 4 κύριες Υποψηφιότητες στα Βραβεία της Ακαδημίας Κινηματογράφου. Η τελευταία ταινία του «Invisible» (2015) κέρδισε το Μεγάλο Βραβείο στη Figueira Film Art και άλλα 11 διεθνή Βραβεία ενώ έχει μέχρι στιγμής παρουσιαστεί σε πάνω απο 20 φεστιβάλς σε όλο τον κόσμο.

Φιλμογραφία
2016 Invisible
2012 Τρεις Μέρες Ευτυχίας
2012 Πόλη Κρυμμένη (μμ-εγκατάσταση)
2009 Μαντόνα καλεί Φασμπίντερ (μμ)
2005 Η Πόλη των Θαυμάτων
2000 2000+1 Στιγμές
1999 Ονειρο Καλοκαιρινής Νύχτας
1997 Καμμιά Συμπάθεια για τον Διάβολο
1996 Vox (τηλεταινία)
1994 Αντίο Βερολίνο
1994 Κύριος Χ (μμ)
1993 Φιλοσοφία (μμ)
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons