ΣΙΝΕΜΑ: In the mood for love (Ερωτική Επιθυμία)

Η Κινηματογραφική ομάδα των φοιτητών/τριών του τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων, παρουσιάζει την ταινία "In the mood for love" [Ερωτική Επιθυμία] (Kar Wai Wong) στα πλαίσια του αφιερώματος "Love in China" την Τρίτη 31 Οκτωβρίου 2017  στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου Σύρου (Κωνσταντινουπόλεως 2) και ώρα 21:15.

ΥΠΟΘΕΣΗ: Η ταινία εκτυλίσσεται στο Χονγκ Κονγκ, το 1962. Ο Τσόου Μο Γουαν, δημοσιογράφος, νοικιάζει ένα διαμέρισμα την ίδια μέρα με τη Σου Λε Ζεν, γραμματέα σε ναυτιλιακή εταιρεία. Είναι γείτονες, και παντρεμένοι με συζύγους που τους αφήνουν μόνους για λόγους δουλειάς. Παρά την παρουσία των γειτόνων και της σπιτονοικοκυράς, ο Τσόου και η Σου συναντιούνται μόνοι συχνά, και αρχίζουν να γίνονται φίλοι.

Εκμυστηρεύονται τις υποψίες τους ότι οι δυο τους σύζυγοί είναι παράνομο ζευγάρι. Ο Τσόου πείθει τη Σου να "παίξουν" αυτό που φαντάζονται ότι συμβαίνει με τους συντρόφους τους, και σιγά σιγά η λεπτή γραμμή ανάμεσα στο παιχνίδι και το αληθινό ειδύλλιο χάνεται.

Ο Τσόου ζητά από τη Σου να τον βοηθήσει να γράψει μια σειρά με θέμα τις πολεμικές τέχνες για την εφημερίδα του. Καθώς η σχέση τους γίνεται πιο στενή, οι γύρω τους αρχίζουν να το παρατηρούν, και ο Τσόου με τη Σου προσπαθούν να πείσουν ο ένας τον άλλο ότι δεν θα επαναλάβουν αυτό που έκαναν οι σύζυγοί τους.

Η ταινία αποτελεί το δεύτερο μέρος μιας ανεπίσημης τριλογίας, μαζί με το πρώτο μέρος, Ημέρες Αγριότητας (αγγλικός τίτλος: Days of Being Wild), του 1991 και το τελευταίο 2046 του 2004.


ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
Σκηνοθεσία Γουόνγκ Καρ Γουάι
Παραγωγή Γουόνγκ Καρ Γουάι
Σενάριο Γουόνγκ Καρ Γουάι
Πρωταγωνιστές Μάγκι Τσενγκ, Τόνι Λιούνγκ Τσίου Γουάι, Joe Cheung, Rebecca Pan, Roy Cheung, Alien Sun, Chin Tsi-ang, Julien Carbon και Laurent Courtiaud
Μουσική Μάικλ Γκαλάσο και Σιγκέρου Ουμεμπαγιάσι
Φωτογραφία Κρίστοφερ Ντόιλ, Κουάν Πουν-Λιούνγκ και Mark Lee Ping Bin
Μοντάζ William Chang
Πρώτη προβολή 20 Μαΐου 2000
Διάρκεια 98 λεπτό
Προέλευση Χονγκ Κονγκ, Γαλλία και Ταϊλάνδη
Γλώσσα Cantonese


Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons