Το animation με τη ζωή του Μάρκου Βαμβακάρη στην ΕΡΤ1


Ένας Ιταλός ρεμπέτης κάνει animation τη ζωή του Μάρκου Βαμβακάρη.

Ο Thomas Kunstler, filmmaker artist και stop motion animator έδωσε συνέντευξη στην εκπομπή "Πάμε αλλιώς" και περιέγραψε τα σχέδια του ώστε ο Πατριάρχης του Ρεμπέτικου, Μάρκος Βαμβακάρης να γίνει πρωταγωνιστής σε μεγάλου μήκους ταινία κινουμένων σχεδίων. Η ταινία αυτή θα αναφέρεται στη ζωή και το έργο του Συριανού συνθέτη.

Ο  Thomas Kunstler, ο μουσικός Μίλτος Κουτρούμπας και ο φωτογράφος Δημήτρης Λαμπρίδης, που θα αποτελέσουν την ομάδα του animation, περιηγήθηκαν παλαιότερα στη γειτονιά του Μάρκου, στην Άνω Σύρο και σε άλλα σημεία του νησιού, όπου συνέλεξαν πληροφορίες ώστε να έχουν μια πληρέστερη εικόνα της ζωής του Μάρκου Βαμβακάρη.
Ο ίδιος αγάπησε το ρεμπέτικο κατά τη διάρκεια των σπουδών του στην Αγγλία όταν βρέθηκε σε μια παρέα Ελλήνων, κάτι που τον ώθησε να δημιουργήσει ταινίες που σκοπό θα έχουν να αναδείξουν τη ρεμπέτικη μουσική.

Το "Δε λες κουβέντα" η νέα δουλειά του Thomas Kunstler, είναι μια animation ταινία εμπνευσμένη από την Ελλάδα του μεσοπολέμου, το κυνήγι από την αστυνομία, τον έρωτα, τη μουσική και τα ρεμπετάδικα, και την ασυμβίβαστη μουσική. Το φιλμ προβλήθηκε στο Διεθνές Φεστιβάλ + Αγοράς Κινουμένων Σχεδίων «Animasyros 10», και έδωσε την ευκαιρία στο κοινό να γνωρίσει τη δουλειά του.

Απολαύστε τη:


Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons