11η Συνάντηση για την Απάνω ΜεριάΑγαπητοί φίλοι, 

Ενάμιση χρόνο μετά συνεχίζουμε τις Συναντήσεις και Συζητήσεις για την Απάνω Μεριά και τη σημασία και διατήρηση της αρμονικής συνύπαρξης Φύσης και Ανθρώπου, που επιτελείται εδώ και χιλιάδες χρόνια, πράγμα που την καθιστά μοναδικό τοπίο στο Αιγαίο.

Σας καλούμε, λοιπόν, για να ανανεώσουμε τις προσπάθειές μας και να συναποφασίσουμε τα επόμενα βήματά μας. 

Και να συζητήσουμε πώς θα πραγματοποιηθεί η θεσμοθέτηση και προστασία του Περιβαλλοντικού Γεωπάρκου της Απάνω Μεριάς και ποια θα είναι τα επόμενα βήματα…

11η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ για την ΑΠΑΝΩ ΜΕΡΙΑ
Αυτή την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2017 στις 7.30 μ.μ.
στο ΑΜΦΙΘΕΑΤΡΟ του ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ
(Κωνσταντινουπόλεως 2, Ερμούπολη)


ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
  • Την έκδοση ενός περιοδικού-αφιερώματος στη Γεωλογική σημασία της Σύρου
  • Το γύρισμα ενός ντοκιμαντέρ σε συνεργασία με πολλά ξένα και ελληνικά πανεπιστήμια με θέμα τη μεγάλη σημασία των μοναδικών πετρωμάτων του νησιού
  • Την πορεία του προγράμματος για δημιουργία Μουσείου Γεωλογίας στη Σύρο και για τη διευθέτηση 2 μονοπατιών στην Απάνω Μεριά
  • Τη συνεργασία με την Περιφέρεια και το Δήμο για το Δίκτυο των μονοπατιών της Απάνω Μεριάς
  • Τα κείμενα του σάιτ που μεταφράζονται από εθελοντές σε διάφορες γλώσσες.
  • Την καταγγελία για την καταστροφή του παραδοσιακού μονοπατιού από τον Ψύχα έως Λουλά από παράνομη διάνοιξη δρόμου εντός της αρχαιολογικής περιοχής (Καστρί-Χαλανδριανή).

Επίσης
Η ΚΟΙΝΣΕΠ ΑΠΑΝΩ ΜΕΡΙΑ ΣΥΡΟΥ προετοιμάζεται για ΥΠΟΒΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ με σκοπό να οργανωθούν:

ΚΑΦΕΝΕΙΟ - ΕΚΘΕΣΙΑΚΟΣ ΧΩΡΟΣ – ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΟ – ΠΩΛΗΤΗΡΙΟ

Καφενείο, Εκθεσιακός χώρος, δημιουργία συστήματος GPS για ψηφιακή πληροφόρηση για την Απάνω Μεριά σε πολλές γλώσσες, εκδόσεις της ΚΟΙΝΣΕΠ: περιοδικά, βιβλία, χάρτες, μπλοκ, μπλουζάκια, τσάντες, τοπικά προϊόντα: μέλι, οπωροκηπευτικά.

ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

Οργάνωση από την ΚΟΙΝΣΕΠ σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης σεμιναρίων για τους αγρότες της Απάνω Μεριάς με στόχο τη συνέχιση και ενίσχυση της μοναδικής «άνυδρης καλλιέργειας» που είναι αρχαιότατη και κατ’ εξοχήν βιολογική και τέλος πιστοποίησή της. Επίσης για τη σημασία παραγωγής βιολογικού μελιού και την πιστοποίησή του.

Και τέλος την κατασκευή και την πειραματική λειτουργία του υδατοσυλλέκτη Warka Water, ενός καινοτόμου συλλέκτη ύδατος από τη νυκτερινή υγρασία για το πότισμα των κηπευτικών.

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ

Περίπατοι στη Φύση και ξεναγήσεις σε μαθητές και φοιτητές στα Γεωλογικά φαινόμενα και πετρώματα, στη Χλωρίδα και Πανίδα και στα Πρωτοκυκλαδικά αρχαιολογικά Μνημεία.

ΚΑΪΚΙ

Για θαλάσσιους περιπάτους και ξεναγήσεις στην Απάνω Μεριά και στο μεγαλύτερο θαλάσσιο Πάρκο της Μεσογείου (θαλάσσιο πάρκο της Γυάρου).

ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΤΗΝ ΨΑΧΝΟΥΝ…

Την επόμενη Κυριακή 8 Οκτώβρη θα περιηγηθούμε στην Απάνω Μεριά…

Όσοι πιστοί προσέλθετε στις 10 το πρωί στο Απάνω Τέρμα της Άνω Σύρου (Κοιμητήριο των Αγγέλων) με τα αυτοκίνητά σας ή χωρίς. Θα περπατήσουμε «στο δρόμο με τα χρυσά δακτυλίδια» της Χαλανδριανής (εκεί που η βασιλοπούλα Αντριανή έχασε τα δακτυλίδια της) και θα κατηφορο-ανηφορήσουμε στο Καστρί για να πούμε από κοντά πώς εκείνοι οι άνθρωποι γλεντούσαν τη ζωή τους, εκεί ψηλά στο Κάστρο, κι αν έχουμε το χρόνο και το κουράγιο θα επιστρέψουμε από την Κλεισούρα και το Λουλά.

Στο επανιδείν
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons