Φωτογραφήστε τη Σύρο για το Wiki Loves Monuments 2017 (1-30.9.2017)Το Wiki Loves Monuments είναι ετήσιος διεθνής διαγωνισμός φωτογραφίας και εκδήλωση πληθοπορισμού στην οποία οι συμμετέχοντες φωτογραφίζουν ιστορικά μνημεία και ανεβάζουν τις φωτογραφίες στο Wikimedia Commons. Στη συνέχεια, αυτές οι εικόνες είναι διαθέσιμες για ελεύθερη χρήση στη Wikipedia και όχι μόνο. Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται καθ' όλη τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου κάθε έτους.

Οι φωτογραφίες μπορεί να έχουν δημιουργηθεί οποιαδήποτε στιγμή. Τα βασικά κριτήρια για να είναι επιλέξιμες για τον διαγωνισμό είναι να έχουν επιφορτωθεί στον ιστότοπο Wikimedia Commons τον Σεπτέμβριο του 2017, να περιλαμβάνονται στον κατάλογο επιλέξιμων τόπων και, φυσικά, να τις έχετε τραβήξει εσείς!

Συνδυάστε το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Δεν υπάρχει ελάχιστη ηλικία συμμετοχής, ούτε κάποιο τέλος συμμετοχής στον διαγωνισμό. Εκτός από διαγωνισμός, το WLM είναι πρώτα απ' όλα μια ευχάριστη δραστηριότητα, ιδανική για φωτογράφους και ταξιδιώτες. Μας δίνει τη δυνατότητα να εμπλουτίσουμε τις πληροφορίες σχετικά με την πολιτιστική μας κληρονομιά, ενώ παράλληλα βελτιώνει τις φωτογραφικές μας δεξιότητες!

Οι Έλληνες Βικιπαιδιστές συμμετέχουν για δεύτερη φορά στον μεγαλύτερο φωτογραφικό διαγωνισμό του κόσμου. Οι συμμετέχοντες καλούνται να τραβήξουν εικόνες μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς και να ανεβάσουν τις καλύτερες από αυτές στο Wikimedia Commons τον Σεπτέμβριο.

Το Wiki Loves Monument Greece είναι ένας φωτογραφικός διαγωνισμός για την πολιτιστική κληρονομιά και οι φωτογραφίες του θα πρέπει να είναι υπό ελεύθερη άδεια χρήσης. Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Wikimedia Community User Group Greece, ομάδα χρηστών των εγχειρημάτων Wikimedia που δραστηριοποιείται στην Ελλάδα και είναι αναγνωρισμένη από το Ίδρυμα Wikimedia.

Φέτος στο διαγωνισμό για την περιοχή του Αιγαίου, όπως αναφέρεται στην σχετική ανακοίνωση, συμπεριλαμβάνονται τα εξής σημεία ενδιαφέροντος της Σύρου:
  • [GR-L82-0013] Άνω Σύρος 
  • [GR-L82-0013] Δημαρχείο της Ερμούπολης
  • [GR-L82-0023] Καστρί-Χαλανδριανή 
  • [GR-L82-0024] Τελωνείο Ερμούπολης 
  • [GR-L82-0025] Λοιμοκαθαρτήρια Ερμούπολης
Οπότε τι περιμένετε; Φωτογραφίστε και ανεβάστε τις φωτογραφίες σας ΕΔΩ, ή δίπλα από το κάθε σημείο ενδιαφέροντος επιλέγοντας "Ανέβασμα/Upload". Μπορούμε όλοι μαζί να προβάλλουμε τη Σύρο.

Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons