Πρόσκληση φορέων σε σύσκεψη για το Πανεπιστημιακό Τμήμα Σύρου (ΤΜΣΠΣ)Στο πλαίσιο προγραμματισμένης επίσκεψης του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Αιγαίου, κ. Στέφανου Γκρίτζαλη, στη Σύρο, σας καλούμε σε σύσκεψη, την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 09:00, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Σύρου – Ερμούπολης, προκειμένου να κατατεθούν και αξιολογηθούν συγκεκριμένες προτάσεις, αναφορικά με την ενίσχυση των κτιριακών υποδομών του Πανεπιστημιακού Τμήματος Σύρου (ΤΜΣΠΣ), την επεξεργασία και επίλυση τυχόν προβλημάτων που αντιμετωπίζει το Τμήμα και την ισχυροποίηση της θέσης του νησιού μας για τον καθορισμό της έδρας της Πολυτεχνικής Σχολής.

Η συγκεκριμένη σύσκεψη κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική μετά την ψήφιση του Ν. 4485/2017 του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, στο άρθρο 75 του οποίου (σε συνδυασμό με το άρθρο 10 του ιδίου Νόμου) προβλέπεται ότι η έδρα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αιγαίου καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, μετά από σύμφωνη γνώμη της Συγκλήτου, εξέλιξη την οποία απαιτήσαμε τόσο ο Δήμος όσο και οι τοπικοί φορείς αλλά και οι Βουλευτές του Νομού μας.

Με εκτίμηση,
Ο Δήμαρχος Σύρου – Ερμούπολης
Γιώργος Μαραγκός
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons