Τα Αποκαλυπτήρια του Ανιμασπύρος

Ο Ανιμασπύρος γίνεται γλυπτό

Αν υπάρχει ένα πρόσωπο συνυφασμένο με τα 10 χρόνια του Animasyros, αυτό δεν είναι άλλο από τον Ανιμασπύρο. Η χαρακτηριστική μασκότ του Φεστιβάλ σχεδιάστηκε το 2008 από τον Πέτρο Χριστούλια (character design) και αναπτύχθηκε σε τρισδιάστατη φιγούρα από τον Κωνσταντίνο Πέτρου (character developer). Ονομάστηκε «Ανιμασπύρος» από τη σύνθεση των λέξεων «animation» και «Σπύρος».

Κάπου μεταξύ κυκλαδικού ειδωλίου και Woody Allen, o Ανιμασπύρος μας αποβιβάστηκε για πρώτη φορά στην Ερμούπολη το 2008 και από τότε δεν μας εγκατέλειψε ποτέ. Το 2017 επιστρέφει για τα 10 χρόνια του Φεστιβάλ που τον αγάπησε, αυτή τη φορά ως γλυπτό, φιλοτεχνημένο από τους γλύπτες Γιώργο Κοντονικολάου, Χρήστο Μπληγιάννο και Ηλία Σιψά από το Β’ Eργαστήριο Γλυπτικής του Καθ. Γιώργου Λάππα, με επιμέλεια της Καθ. Αφροδίτης Λίτη της Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών. 

Το γλυπτό θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017 στις 18.30, από τον Δήμαρχο Σύρου-Ερμούπολης, Γιώργο Μαραγκό σε χώρο έναντι του Θεάτρου Απόλλων στην Ερμούπολη της Σύρου.

FB event: www.facebook.com/events/126014211477978

Θυμηθείτε τις περιπέτειες του Ανιμασπύρου εδώ:
και δείτε τον ξανά στο trailer για το Animasyros 10 εδώ:


Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, διαδώστε το. Ευχαριστούμε! Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons

Σχετικά με τα σχόλια

Το syrosagenda.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.