Παγκόσμια πρωτιά για τα Ελληνικά Νησιά. Η Σύρος ανάμεσα τους.


Η επιβράβευση από τους αναγνώστες του Condé Nast Traveler

Τα ελληνικά νησιά πρωτοστάτησαν στη λίστα των «20 Καλύτερων Νησιών στον Κόσμο», όπως ψηφίστηκαν από τους αναγνώστες του γνωστού αγγλικού περιοδικού Condé Nast Traveler (CNT), λόγω του εξαιρετικού τοπίου και των κατοίκων τους, όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση του ΕΟΤ.

Το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό Conde Nast Traveller ζήτησε από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν τις αγαπημένες τους επιλογές. Έτσι σύμφωνα με τα  "Readers’ Travel Awards 2017" του CNT, οι Βαλεαρίδες Νήσοι ήλθαν δεύτερες, ακολουθούμενες από τη Σικελία, τις Μαλδίβες και το Κο Σαμούι στην Ταϊλάνδη.

Τα καλύτερα νησιά στον κόσμο 

Όπως αναφέρεται στο κείμενο του περιοδικου προς τους αναγνώστες που συμμετείχαν στη ψηφοφορία -οι οποίοι φημίζεται πως είναι ιδιαίτερα απαιτητικοί και δύσκολοι, δίνοντας την πρώτη θέση στα Ελληνικά νησιά, στα οποία συμπεριλαμβάνεται και η Σύρος μας (στο αριστερό μενού): "Όταν το Condé Nast Traveler εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1997, η Ίμπιζα απογοήτευσε τόσους πολλούς από εσάς, ώστε δεν κατάφερε να μπει στα 20 κορυφαία βραβεία στην έναρξη του θεσμού τους. Φέτος οι Βαλεαρίδες ήρθαν δεύτερες, συνολικά για όλο το χρόνο. Αλλά όταν πρόκειται για παραλίες και ξενοδοχεία προτιμάτε να πάτε στις Μαλδίβες και πιστεύετε ότι η καλύτερη value for money επιλογή είναι η Μάλτα. Και ενώ η όρεξη σας για φαγητό της Σικελίας ήταν μεγάλη, τα ελληνικά νησιά κατέκτησαν την πρώτη θέση, χάρη στο εξαιρετικό τοπίο και τους κατοίκους τους.".

Στην πρώτη δεκάδα ακολουθούσαν κατά σειρά, τα νησιά: Βαλεαρίδες Νήσοι, Σικελία, Μαλδίβες, Κοχ Σαμούι, Μπαλί, Σεϋχέλλες, Μάλτα, Σαρδηνία, Αγία Λουκία.

Ελλάδα: Η δεύτερη καλυτερη χώρα στον κόσμο

Την ίδια στιγμή ψήφισαν την Ελλάδα ως τη δεύτερη καλύτερη χώρα στον κόσμο για διακοπές, στην κατηγορία «Best countries in the world» / "Καλύτερη χώρα στον κόσμο" μετά την Ιταλία, η οποία κέρδισε την πρώτη θέση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες ήρθαν στην τρίτη θέση, ακολουθούμενες από τη Γαλλία και την Ισπανία. Το 2016 η Ελλάδα είχε καταλάβει την πρώτη θέση στην ίδια κατηγορία στα Readers’ Travel Awards, ενώ τα ελληνικά νησιά είχαν πάρει τη δεύτερη θέση στον κατάλογο των «Καλύτερων Νησιών στον Κόσμο».

Όπως αναφέρεται σε αντίστοιχο κείμενο του περιοδικου προς τους ίδιους αναγνώστες που συμμετείχαν στη ψηφοφορία, δίνοντας την δεύτερη θέση φέτος στην Ελλάδα:  "Όταν αναφερόμαστε στη γραφική διαδρομή, κανένας άλλος προορισμός δεν μπορεί να συγκεντρώσει τους τεράστιους ανοιχτούς ορίζοντες και τις απίστευτες ακτογραμμές της Αυστραλίας. Και η αλλαγή φρουράς στο Λευκό Οίκο δεν σας απέτρεψε από το να πάτε στις ΗΠΑ, τις οποίες θεωρήσατε ότι έχουν τα καλύτερα μέρη για να μείνετε. Πιο κοντά στο σπίτι, η Ελλάδα, συνέχισε να καταλαμβάνει χαρακτηριστικά τη φαντασία σας για τους καλοσυνάτους ανθρώπους της. Αλλά ακριβώς στην κορυφή, κυρίαρχη στο διεθνές μενού, είναι η Ιταλία, η οποία επίσης συγκέντρωσε το υψηλότερο σκορ στο φαγητό." 

Οι αναγνώστες του πολυτελούς ταξιδιωτικού περιοδικού ψήφισαν για τα πράγματα που αγαπούν περισσότερο στα ταξίδια: αγαπημένες χώρες, πόλεις, νησιά, χιονοδρομικά κέντρα. κορυφαία ξενοδοχεία και ιαματικά λουτρά. Καλύτερες αεροπορικές εταιρείες, αεροδρόμια, γραμμές κρουαζιέρας, εταιρείες ενοικίασης βιλών και ταξιδιωτικούς πράκτορες.

Ο πλήρης κατάλογος των νικητών των Readers’ Travel Awards 2017 θα δημοσιευθεί στο τεύχος Οκτωβρίου του Condé Nast Traveler.


Με πληροφορίες από το Greek Travel Pages και Condé Nast Traveler
Tags:

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons