ΕΚΘΕΣΗ: Η γαστρονομία στην Τέχνη | Syros Open Art Studios

Σας προσκαλούμε να δείτε την έκθεση του SYROS Open Art STUDIOS από τις 6-16/10/2017 στην Αίθουσα Βάτη.

Eίναι μια σύνθεση με εικαστικό και καλλιτεχνικό περιεχόμενο, σε συνδοιασμό με τις πτυχές της γαστρονομίας. 

Στα εγκαίνια της έκθεσης την Παρασκευή 6/10/2017 στις 21:00 στην Αίθουσα Βάτη, σας δίνουμε την ευκαιρία να δοκιμάσετε γεύσεις αλμυρές και γλυκιές - εδέσματα και αρώματα από τα καταστήματα- χορηγούς τα οποία διέθεσαν ένα μέρος από τον χώρο τους για την έκθεση των εργαστηρίων μας κατά την περίοδο των καλοκαιρινών μηνών Ιούλιο- Αύγουστο 2017.

Η ομάδα και η έκθεση ανοίγει και άλλο τους ορίζοντες της με επιπλέον συμμετοχές νέων μελών της ομάδας Syros Open art Studios όπως είναι αυτής της Φωτεινής Μανουσσάκη και της Pavlinas Kar. Πρόκειται για μία πολύχρωμη εικαστική και γαστρονομική πανδαισία που θα οξύνει τις αισθήσεις σας, συμπεριλαμβάνοντας μία μεγάλη γκάμα καλλιτεχνικών δρώμενων με την σύμπραξη και την υποστήριξη του Syros Acordion festival λαμβάνοντας μέρος στην έκθεση όπως προαναφέραμε με - Μουσική-τραγούδι-ζωγραφική- σκίτσα-performanses-ποίηση-ήχο και εικόνα.


Η γαστρονομία στην Τέχνη | Syros Open Art Studios
Εγκαίνια: Παρασκευή 06/10, 21:00
6-16/10/2017 | Αίθουσα Τέχνης Γ. & Ε. Βάτη

Ώρες Λειτουργίας: 11:00-15:00 & 19:00-22:00

Είσοδος ελεύθερη


OPEN ART STUDIOS 2017

Μετά από μία αρκετά ενδιαφέρουσα και ιδιαίτερη ως προς το είδος έκθεσης- παρουσίασης των έργων μας, δίνοντας την ευκαιρία σε όλων των ειδών τους ενδιαφερόμενους και μη, σε όσους δηλαδή ασχολούνται με την τέχνη αλλά και σε όσους όμως τώρα την γνωρίζουν ή έστω απλώς στάθηκαν για λίγο στις βιτρίνες της αγοράς και έτσι ήρθαν σε μία πρώτη επαφή με την δουλεία μας. Τους δόθηκε λοιπόν η ευκαιρία να αφουγκραστούν μερικές από τις καλλιτεχνικές μας ιδιαιτερότητες και ανησυχίες , προβληματισμούς, κάτι το οποίο συνήθως οι εικαστικές εκθέσεις συγκεκριμένης θεματικής δεν το επιβάλλουν , όμως θα δούμε να λαμβάνει τελικά χ χώρο στην επόμενη φάση της έκθεσης στις αρχές του Οκτωβρίου που θα πραγματοποιηθεί στη Αίθουσα Γ.Βάτη με μία εναλλακτική παρουσίαση του ΄θέματος ανοίγοντας ορίζοντες για νέες καλλιτεχνικές δημιουργίες με συνδοιασμο τεχνών όπως μουσική-ζωγραφική-κατασκευές- γλυπτική - performanses-ήχου και εικόνας.

Η πολυμορφικότητα του φετινού Οpen Αrt studios είχε μία εξεζητημένη συνάμα μοναδικότητα διότι κατάφερε να συνδιάσει πολλές μορφές τέχνης με ένα συγκεκριμένο θέμα, αυτό δηλαδή της γαστρομίας- εστιάζοντας όμως κάθε φορά και σε συγκεκριμένα σημεία καταστημάτων που διέθεσαν με μεγάλο ενθουσιασμό μεγάλο χώρο και μέρος απο τις βιτρίνες τους. 

Με αυτον τον τρόπο η μία απλή βόλτα των περαστικών στην αγορά κέντρισε το ενδιαφέρον πολλαπλά καθώς τα έργα τέχνης είχαν καταφέρει να ενσωματωθούν φυσικά σε όλους τους χώρους/καταστήματα δίνοντας έτσι την πραγματική αίσθηση ότι αποτελούν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εκάστοτε χώρου ή και οτι ακόμα θα μπορούσαν να υπάρχουν απο πάντα εκεί. όπως για παράδειγμα η καλλιτεχνική γλυπτική φόρμα της Rachel Goslan που παρουσίασε την '' Ομορφιά της θάλασσας'' -''The beuty of the sea'' και "All from the earth"- ''Ολα απο τη γη'' - γλυπτά απο φυσικά υλικά, ξύλα, κοχύλια, σπόγγους,άμμο θαλάσσης κ.α παραθέτοντας τα στην βιτρίνα του εργαστηρίου/καταστήματος '' A Drop Desing Studio'' Της Αλκηστης Παπαγεωργίου όπως και τα έργα ζωγραφικής της Μαργαρίτας Τερζή σε γεωμετρικές φόρμες με τίτλο ''Παραδοσιακές γεύσεις'' στο κατάστημα ''Κορρές'' μας παρέπεμψαν στα παραδοσιακά αλλά και διαχρονικά γλυκά εδέσματα της Σύρου όπως είναι το λουκούμι και η χαλβαδόπιτα. Η μικτή τεχνική ''Herbs and Spices'' της Ματίνας Μάμαλη, ένας ανάγλυφος γεωφυσικός χάρτης της κρήτης σε μεσαίου πάχους μακέτα 50x40, Εικαστική αναπαράσταση γεωφυσικού χάρτη της Κρήτης,(σε αφηρημένη-τυχαία κλίμακα/διάσταση) από βότανα και μπαχαρικά που χρησιμοποιήθηκαν: χρωστικές σκόνες αγιογραφίας, κρόκος αυγού, ξύδι ,βότανα, κουρκουμάς, κύμινο, βρώμη, ρίγανη, πιπέρι, λεπτό -χοντρό αλάτι, ο οποίος τοποθετήθηκε στο κατάστημα κρητικών παραδοσιακών προιόντων της Ευγενίας Πολλάτου ''Μειντάνι'' ένα έργο αποκλειστικά φτιαγμένο από δώρα της φύσης που προσθέτουν νοστιμιά, χρώμα και υγεία στα γεύματα μας, βοτανα και μπαχαρικά τα οποία διαθέτει σε μεγάλη ποικιλία το κατάστημα. 

Λίγο πιο δίπλα σε pigment print τεχνική το έργο ''Fish & Lemon'' της Lisbeth Kaemdrup στην παραδοσιακή ταβέρνα'' Iθάκη του Αή'' και το ''Χριστόψωμο'' του Κώστα Μάστορη στον φουρνο του Πιτσικάλη στη Πλατεία και στο κατάστημα οπωροκηπευτικών ειδών ''Ρουσουνέλος'' ενώ πολύ κοντά και εύκολα προσβάσιμο ήταν και το ''food of love & light'' της Χρυσάνθης Ζαράρη μία πολλαπλή καλλιτεχνική εγκατάσταση στο '' Ελληνικό Καφενείο''. Η Michele Balcon-varthalitou συμμετείχε με ένα έργο της στο κατάστημα ''Πρέκας'' Παραδοσιακά προιόντα με τίτλο ''το Θαυμα της φύσης'' - ''Miracle of Nature'' ακουαρέλα 33x45. Στο εστιατόριο ''Μαζί'' η Αγγελική Μπρισνόβαλη παρουσίασε έργα της , πορτραίτα σε ακουαρέλα - μικτής τεχνικης ομορφαίνοντας και αλλο τον ηδη καταπληκτικό και πολύ ιδιαίτερα γεμάτο με αναρριχόμενα φυτά χώρο του εστιατορίου αφού τα πορτρτέτα τοποθετήθηκαν ανάμεσα στις σκουρόχρωμες πράσινες φυλλωσιές παρουσιάζοντας έντονα την εικαστική παρουσία τους ως ένα αναπόσπαστο διακοσμητικό κομμάτι του χώρου. Η Θένια Κόκα με το έργο της ''Eat - Pray- Love'' ζωγραφική με ακρυλικά αποτέλεσε μια δημιουργησε μια ακόμα ξεχωριστή νότα χρωμάτων στο Εστιατόριο ''Avant Garden''. Όλα τα έργα αφομοιώθηκαν στον χώρο και μετουσιώθηκαν νοητά σε ειρμό, συνειρμό και αρώματα, χρώματα, μουσική και γεύσεις που αυτός ο τόπος μας δίνει απλόχερα, και εμείς τον ευχαριστούμε ειλικρινά μέσα απο την καρδιά μας.
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons