Οι «Ορίζοντες» του Κώστα Βαρώτσου μόνιμα στην παραλία της ΕρμούποληςΤο εξαιρετικό γλυπτό «Ορίζοντες» του διεθνούς φήμης γλύπτη Κώστα Βαρώτσου, το οποίο, εδώ και αρκετό καιρό, αποτελεί αντικείμενο θαυμασμού κατοίκων και επισκεπτών, θα κοσμεί μόνιμα το λιμάνι της Ερμούπολης. Το πανέμορφο γλυπτό επανακατασκευάστηκε κι έγινε ακόμη μεγαλύτερο και εντυπωσιακότερο, αποτελώντας πραγματικό στολίδι για την παραλία μας.

Νιώθουμε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε θερμά το Ίδρυμα Αντώνιος Ε. Κομνηνός και προσωπικά τον Επίτιμο Δημότη Σύρου – Ερμούπολης κ. Αντώνιο Κομνηνό για την ευγενική χορηγία του γλυπτού «Ορίζοντες» σε όλους του Συριανούς και στο νησί μας, τον καταξιωμένο γλύπτη κ. Κώστα Βαρώτσο για αυτή τη σπουδαία και εμπνευσμένη δημιουργία, τον Πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου κ. Δημήτρη Κοσμά για την παραχώρηση του χώρου, την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού κα Θωμαή Μενδρινού για την καθοριστική συμβολή της, καθώς και όλους όσοι συνέβαλαν, ώστε οι «Ορίζοντες» να στολίζουν για πάντα το λιμάνι μας. 

Μέσα από αυτό το γεγονός διαπιστώνουμε για ακόμη μια φορά ότι η δύναμη της τέχνης και του πολιτισμού μπορεί να ενώσει τη συριανή κοινωνία και να αποτελέσει το εφαλτήριο για τη διαπλάτυνση και των δικών μας κοινωνικών, ηθικών και πνευματικών οριζόντων.


Γραφείο Επικοινωνίας Δήμου Σύρου - Ερμούπολης
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons