Δηλώστε συμμετοχή στα εργαστήρια του Animasyros 10To Animasyros δεν είναι μόνο προβολές ταινιών! Κάθε χρόνο η πραγματοποίηση σειράς δράσεων άτυπης οπτικοακουστικής εκπαίδευσης κινητο- ποιεί μικρούς και μεγάλους, επαγγελματίες κι ερασιτέχνες ώστε να δημιουργήσουν κινούμε- νες εικόνες, οπτικά παιχνίδια, ταινίες εμψύχω- σης κι ό,τι άλλο βάζει ο νους και το κέφι τους!

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ

1. Οι Εξαιρετικοί και θαυμάσιοι άνθρωποι από το νησί της Σύρο
Στο τριήμερο εργαστήριο παρέα θα εξερευνήσουμε τους εξαιρετικούς και θαυμάσιους ανθρώπους της Σύρου. Μέσα από την τεχνική του stop-motion θα δημιουργήσουμε σύντομες κινούμενες εικόνες με τους υπέροχους χαρακτήρες του νησιού, από τους ντόπιους μέχρι και τους επισκέπτες του Φεστιβάλ. Η ταινία που θα δημιουργήσουμε θα είναι για τον εορτασμό των 10 χρόνων του Φεστιβάλ. Μαζί θα δημιουργήσουμε την ιστορία και τους χαρακτήρες. Έπειτα σε ομάδες θα δημιουργήσουμε τους ήρωες και το σκηνικό χρησιμοποιώντας πλαστελίνη, πριν χρησιμοποιήσουμε κάμερες και κατάλληλο λογισμικό ώστε να τους «ζωντανέψουμε».
Εκπαιδευτής: Dan Richards (A+C Studios) [www.aplusc.tv]
Εργαστήριο Ενηλίκων

2. Το φανταστικό
Ταξιδέψτε μαζί μας στον κόσμο του φανταστικού σε ένα τριήμερο εργαστήριο, μέσα από τις τεχνικές του stopmotionpixilation και του rotoscopinganimation. Για το ταξίδι μας θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας το κινητό σας τηλέφωνο ή tablet όπου θα πρέπει να έχετε προεγκαταστήσει την εφαρμογή https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cateater.stopmotionstudio&hl=en για λειτουργικά Android ή την https://itunes.apple.com/us/app/stop-motion-studio/id441651297?mt=8 για λειτουργικά IOS. Φροντίστε να έχετε μαζί σας τα καλώδια φόρτισης και ένα αντικείμενο. Ναι σωστά, ό,τι αντικείμενο θέλετε. Να έχετε μπαταρίες γεμάτες και κάρτες μνήμης άδειες, όχι το αντίστροφο. Προαιρετικά για όποιον έχει και υπολογιστή με Photoshop. Με όπλα την καλή μας διάθεση τη δημιουργικότητα μας και τις συσκευές μας προσδεθείτε και ετοιμαστείτε για ένα… φανταστικό ταξίδι.
Εκπαιδευτής: Τηλιγάδης Κωνσταντίνος
Εργαστήριο εφήβων

3. Ταξιδεύοντας στην Ευρώπη
Ελάτε για να μάθουμε μέσα σε τρεις μέρες για την Ευρώπη, τις χώρες της και τα αξιοθέατά της μέσα από ένα εικονικό ταξίδι. Με ταξιδιώτες εμάς τα παιδιά και περιβάλλοντα που θα απαρτίζονται από δικές μας δημιουργίες, θα επισκεφθούμε διάφορους σταθμούς της Ευρώπης, ενώ παράλληλα θα μάθουμε μερικές τεχνικές animation με τις οποίες θα φτιάξουμε και το δικό μας ομαδικό ταινιάκι μικρής διάρκειας αλλά μεγάλης απόλαυσής. Μέσα από το εργαστήριο με πολύ κέφι και δημιουργικότητα θα έχουμε την ευκαιρία να γίνουμε ήρωες κινουμένων σχεδίων αλλά και δημιουργοί.
Εκπαιδευτής: Παυλάκη Έλενα
Εργαστήριο για παιδιά 10-12 ετών

4. Η νήσος μου
Η βασική αρχή γύρω από την οποία περιστρέφεται το εργαστήριο, είναι ότι το ανθρώπινο μάτι μπορεί να αντιληφθεί μια σειρά από ελαφρά διαφορετικές στατικές εικόνες σαν μια οπτική ψευδαίσθηση της κίνησης. Μικροί και μεγάλοι είναι ευπρόσδεκτοι για ένα διήμερο γνωριμίας με ποικίλες τεχνικές κινούμενης εικόνας, από τους προ- κινηματογραφικούς μηχανισμούς μέχρι τις σημερινές εφαρμογές GIF για το διαδίκτυο και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι συμμετέχοντες όλων των ηλικιών, μέσα από τη δημιουργική συνεργασία, θα πειραματιστούν και θα δημιουργήσουν οπτικά παιχνίδια με στόχο την εξερεύνηση των ορίων μεταξύ φωτογραφίας και κινηματογράφου. Οι συμμετέχοντες παρακαλούνται να φέρουν τις φωτογραφικές τους μηχανές ή κινητά τηλέφωνα μαζί με τα USB καλώδιά τους.
Εκπαιδευτής: Κρεμασιώτη Κατερίνα
Εργαστήριο για όλη την οικογένεια

----------
Ενημερωθείτε και δηλώστε συμμετοχή στο παρακάτω link

Πληροφορίες σχετικά με τα εκπαιδευτικά εργαστήρια, ημέρες & ώρες διεξαγωγής, τοποθεσία, δυνατότητα συμμετοχής μπορείτε να αναζητήσετε κάνοντας κλίκ στον υπερσύνδεσμο www.animasyros.gr/news και www.animasyros.gr/workshops.html. Επιπλέον για οποιαδήποτε άλλη πληροφορία μπορείτε να αποστείλετε e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση education@animasyros.gr & education2@animasyros.gr .


Πηγή: animasyros.gr
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons