ΕΚΘΕΣΗ: λuminosuς | Γιάννης Δανέλης

H Έκθεση Ζωγραφικής του Γιάννη Δανέλη με τίτλο "λuminosuς (luminous ή lumineux ή luminoso ή luminos)" θα πραγματοποιηθεί από 12/8 - 5/9/2017 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Άνω Σύρου.


Εγκαίνια: Σάββατο 12/08, 21:30

Ώρες Λειτουργίας: 19:00-22:30

Με αφορμή την μεσαιωνική καστροπολιτεία της Άνου Σύρου, δημιουργήθηκαν μια σειρά από ζωγραφικά έργα που η αρχή τους εντοπίζεται στο φως και στη φωτιά του μύθου.

Η Σύρος πηγή έμπνευσης και πάλι. Τα καθολικά μοναστήρια των Καπουτσίνων και των Ιησουϊτών συνδέονται άμεσα, τόσο με τη διαφώτιση του πνεύματος, όσο και με το «Φως Ιλαρών» που επικαλείται η ορθοδοξία και το αντίστροφο. Το απολλώνιο φως και το φως του Άγιου Πνεύματος ίσως να μην είναι τόσο ξένα μεταξύ τους. Ίσως το φώς (λατινικό lumen) αποτελώντας το βασικό συστατικό του μύθου, της φιλοσοφίας, της θρησκείας, της κβαντοφυσικής, της ψυχολογίας και της νευροιατρικής, να αποτελεί ταυτοχρόνως το αρχέγονο συγκολλητικό υλικό της κοινωνίας.
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons