Πρόσκληση συμμετοχής στο Land Art στην Σύρο (28-30.8.2017)

Μία συνεργασία του Ορίζοντα Γεγονότων με τον Πολυχώρο Πολιτισμού & Δημιουργίας Σύρου

Φίλτατοι, ένα σημαντικό project είναι σε εξέλιξη και οι οριζόντιοι μαζί με τους πολυχώριους θα είναι παρόντες.

Προγραμματίζεται για τέλος Αυγούστου στη Σύρο.

Έργα_ΓΗΣ (Land_Art), 28 – 30 Αυγούστου 2017.
Eλεύθερη εικαστική παρέμβαση στο τοπίο παραθαλάσσιας περιοχής στο νησί της Σύρου. Η τοποθεσία έχει επιλεγεί για την αξία της ως αυθεντικής κυκλαδίτικης φυσικής ομορφιάς, και την μορφολογία του εδάφους της ως παραθαλάσιου τοπίου χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση.

Κεντρική Ιδέα: Η διάδραση των Εικαστικών Καλλιτεχνών με τη γη και τα υλικά της.


Θα θέλαμε να έχουμε έως 10/8/17 όσο είναι δυνατόν, τις δηλώσεις συμμετοχής των Καλλιτεχνών που μένουν στη Σύρο, για να γίνει σωστός και έγκαιρος προγραμματισμός.

Ο Ορίζοντας Γεγονότων, φέρνει στο νησί της Σύρου πάνω από 30 συμμετέχοντες Καλλιτέχνες από ολόκληρη την Ελλάδα!


Έργα_ΓΗΣ

Η εικαστική δράση «Έργα_ΓΗΣ» (Land_Art Works), σχεδιάστηκε ώστε έτσι ώστε να αποτελέσει μια πλατφόρμα ελεύθερης εικαστικής παρέμβασης στο τοπίο παραθαλάσσιας περιοχής (ιδιωτικού χώρου) στο νησί της Σύρου, πολύ κοντά στην Ερμούπολη.
Ο χώρος: Το μέγεθος του συνολικού ιδιωτικού χώρου είναι 11 στρέμματα 50 μ Χ 200 μ και συνορεύει στη στενή του πλευρά από πάνω με περιφερειακό δρόμο και αντίστοιχα από την κάτω πλευρά με τη θάλασσα- με βραχώδη ακτή.

Κεντρική Ιδέα: Βασίζεται στη διάδραση των Εικαστικών Καλλιτεχνών με τη γη και τα υλικά της με στόχο τη δημιουργία εφήμερων έργων τα οποία θα δημιουργηθούν επιτόπου και θα παραμείνουν στον ίδιο ευρύτερο ανοιχτό χώρο ενώ θα υπάρχει μέριμνα να μεταφερθούν σε κάποια μορφή (π.χ.ψηφιακή, πολλαπλά, φωτογραφία…) σε εσωτερικό εκθεσιακό χώρο.
Οι δράσεις εν δυνάμει κινούνται στους άξονες της γλυπτικής, κατασκευές, land art, installation – site specific art και performance.

Οι καλλιτέχνες είναι ελεύθεροι να κάνουν χρήση μεικτών μέσων (όπως φυσικού ή τεχνικού φωτισμού, ήχου, βίντεο, φωτογραφίας κτλ) καθώς και των διαθέσιμων φυσικών υλικών που βρίσκονται διάσπαρτα στο χώρο (όπως πέτρες, χώμα, νερό, ξύλα) σε οποιονδήποτε συνδυασμό επιθυμούν. Η δράση δεν αποκλείει τη χρήση διαφορετικών υλικών που μπορούν να αγοραστούν για να υποστηρίξουν το σχεδιασμό του κάθε πρότζεκτ (όπως γύψος, άμμος, ξύλα) ή απλά την ανακατάταξη των υλικών που υπάρχουν επιτόπου.
Με την αφορμή της συνεύρεσης και διάδρασης των εικαστικών οι οποίοι θα εργαστούν ταυτόχρονα στο χώρο του κτήματος για 3 ημέρες, δίνεται επίσης και η ευκαιρία για τη δημιουργία ελεύθερων συνεργασιών σε ομάδες.

Επισκεφτείτε την σελίδα μας στο facebook: www.facebook.com/groups/1367929656595423 και γίνετε μέλος για να ενημερώνεστε για την εξέλιξη του project.


------------
Πληροφορίες:
Πολυχώρος Πολιτισμού και Δημιουργίας Σύρου
Σταυρός, Τάλαντα, Σύρος, 84100
+30 22810.75404
+30 6973.842046
helpisart@gmail.com
www.polichoros-syros.com
www.facebook.com/polixorossyros
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons