Το πλοίο της Greenpeace, Rainbow Warrior, στην Σύρο!Στις 30 και 31 Ιουλίου 2017, το πλοίο της Greenpeace, Rainbow Warrior, θα βρίσκεται στο λιμάνι της Σύρου. Στις 30 Ιουλίου, το πλοίο θα ανοίξει τις πόρτες του από τις 10:00 - 14:00 και από τις 17:00 - 20:00 και στις 31 Ιουλίου από τις 10:00 - 13:00 και 16:00 - 18:00. Το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ξεναγηθεί σε αυτό το ιστορικό πλοίο, να δει μία έκθεση φωτογραφίας που θα δείχνει το μέγεθος του προβλήματος της ρύπανσης από τα πλαστικά και να συμμετέχει σε δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους. Μαζί θα μάθουμε πώς μπορούμε να προστατέψουμε τη θάλασσα από την εισβολή των πλαστικών μίας χρήσης.

Το πλοίο Rainbow Warrior κατά τη διάρκεια του ελληνικού σκέλους της περιοδείας του στη Μεσόγειο πραγματοποιεί επιστημονική έρευνα σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Θαλάσσιων Ερευνών (ΕΛ.ΚΕ.Θ.Ε.) για την παρουσία πλαστικών και μικροπλαστικών σε ελληνικές θάλασσες και παραλίες. Οι πρώτες έρευνες έφεραν στο φως συγκεντρώσεις πλαστικών στα σημεία που επισκέφθηκε το πλοίο και θα συνεχιστούν τις επόμενες ημέρες στο Αιγαίο, ενώ τα πρώτα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν την Δευτέρα 31 Ιουλίου.

Η θάλασσα στην Ελλάδα, όπως και σε ολόκληρο τον κόσμο, μετατρέπεται κάθε μέρα σε μία τεράστια χωματερή πλαστικών σκουπιδιών. Πλαστικά αντικείμενα μίας χρήσης (σακούλες, μπουκάλια, ποτήρια κ.α.) βρίσκονται παντού, ακόμα κι εκεί που δεν φαίνονται, καθώς μπορούν να διασπαστούν σε μικροσκοπικά κομμάτια. Όλοι μας οφείλουμε να αλλάξουμε νοοτροπία, να μειώσουμε ριζικά το πλαστικό μίας χρήσης στη ζωή μας και να σώσουμε τη θάλασσα!
Έλα με την οικογένεια και τους φίλους σου να γνωρίσεις το Rainbow Warrior και να μάθεις γιατί και πώς μπορείς να μειώσεις το πλαστικό που χρησιμοποιείς στην καθημερινότητά σου. Αλλάζοντας τις συνήθειές μας με απλές και εύκολες κινήσεις, φροντίζουμε ώστε η κληρονομιά που θα αφήσουμε πίσω μας να μην είναι τα σκουπίδια μας!

Σε περιμένουμε για:
✓ Δωρεάν ξενάγηση
✓ Έκθεση φωτογραφίας
✓ Δραστηριότητες & ενημέρωση για το πλαστικό για μικρούς και μεγάλους 

Φόρεσε άνετα, δροσερά ρούχα και καπέλο, πάρε ένα παγούρι με νερό και μην ξεχάσεις τη φωτογραφική σου μηχανή!

Για περισσότερες πληροφορίες:
Άλκης Καφετζής, 6940 43 14 24, alkis.kafetzis@greenpeace.orgTags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons