ΕΚΘΕΣΗ: Ο βυζαντινός κόσμος | Ηλίας Κοντοζαμάνης

Τη Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2017 και ώρα 19:00 εγκαινιάζεται στην αίθουσα Τέχνης Γ. & Ε. Βάτη, στην πλατεία Μιαούλη, η έκθεση ζωγραφικής «Ο βυζαντινός κόσμος» του Ηλία Κοντοζαμάνη. 

Η έκθεση αυτή είναι ένα ιστορικό αφήγημα μιας Αυτοκρατορίας χιλιόχρονης και λαμπερής, της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας. Είναι ένα ταξίδι συναρπαστικό και μαγικό στα παμπάλαια εκείνα χρόνια, που η Αυτοκρατορία αυτή ήταν σχεδόν όλος ο κόσμος. 

Στους πίνακες που εκτίθενται ζωντανεύουν με δάνεια πρόσωπα, μόνο και μόνο για να συναντηθούν μαζί σας, αυτοκράτορες και αυτοκρατόρισσες, άρχοντες και πριγκίπισσες, στρατηλάτες, φιλόσοφοι και πατριάρχες, επιστήμονες, ιστορικοί, γιατροί, στα παλάτια, στις εκκλησιές, στα πανεπιστήμια και τα νοσοκομεία που ίδρυσαν, αλλά και ψαράδες, βαρκάρηδες, χαλκοπράττες, ταβερνιαραίοι, στις αγορές, στα χαλκοπρατεία, στα καπηλειά του Ιπποδρόμου και στα μαγερειά της Πόλης. Ένας ολόκληρος κόσμος, που δεν ξέχασε ούτε ο χρόνος, ούτε η καρδιά… για να γνωρίζουμε ποιοί είμαστε, από πού ερχόμαστε και πού πηγαίνουμε…

Διάρκεια έκθεσης: 14-24 Σεπτεμβρίου 2017

Ώρες Λειτουργίας: 10:00-14:00 και 18:00-22:00

Ο Ηλίας Κοντοζαμάνης γεννήθηκε στην Καλαμάτα με καταγωγή από τον Πελεκάνο (Πέλκα) του νομού Κοζάνης. Πήρε πτυχίο νομικής από το Πανεπιστήμιο Αθηνών και ακολούθησε το δικαστικό κλάδο. Σήμερα είναι διευθυντής Επιμόρφωσης στην Εθνική Σχολή Δικαστικών Λειτουργών. Με τη ζωγραφική ασχολήθηκε από νεαρή ηλικία ερασιτεχνικά. Από το 1981 άρχισε να ζωγραφίζει αγιογραφίες και πορτρέτα του φαγιούμ χρησιμοποιώντας διαφορετικές τεχνικές.
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons