ΕΚΘΕΣΗ: Το Καραβάνι των Μεθυσμένων Προσευχών | Δήμητρα Νατσκούλη

Η έκθεση ζωγραφικής "Το Καραβάνι των Μεθυσμένων Προσευχών: Ένα ταξίδι από την Αγιογραφία στην Σύγχρονη Βυζαντινή Ζωγραφική" της Δήμητρας Νατσκούλη θα πραγματοποιηθεί από 10-18 Αυγούστου 2017 στην αίθουσα πρώην ΔΗΚΕΔΑΣ Άνω Σύρου.

Εγκαίνια: Παρασκευή 11/08, 20:00

Ώρες Λειτουργίας: 
11:00-13:00 & 19:00-23:00

Τον τρίτο και τελευταίο σταθμό θα κάνει στην Σύρο η έκθεση Σύγχρονης Βυζαντινής ζωγραφικής με τίτλο «Το Καραβάνι των Μεθυσμένων Προσευχών». Ξεκινώντας από την Δημοτική Πινακοθήκη Λαμίας τον περασμένο Μάιο, το «καραβάνι» κατευθύνθηκε στις Σπέτσες, όπου φιλοξενήθηκε από το εστιατόριο Ορλώφ, και προσαράζει στην Σύρο, υπό την αιγίδα του «Πολιτισμός Σύρος 2017» και με την φιλόξενη υποδοχή της Ιεράς Μητρόπολης Σύρου.

Η Δήμητρα Νατσκούλη ¨πατώντας¨ στην πλούσια Βυζαντινή παράδοση, ζωγραφίζει πορτρέτα και συνθέσεις, που εμπνέονται από ψυχικές καταστάσεις.

Τα έργα της δείχνουν προς μια διάσταση απλά απαλή, άχρονα άσπιλη. Αυτή η διάσταση βρίσκεται μέσα στον θεατή. Τα έργα είναι απλώς εκεί για να το καθρεφτίσουν.

Για αυτό, η Σύγχρονη Βυζαντινή Ζωγραφική επιλέγεται εδώ, σαν το κατάλληλο εργαλείο, για να εξυπηρετήσει την επικοινωνία του ιερού που είναι αιώνια παρόν ή, του παρόντος που είναι αιώνια ιερό.

Η παρούσα έκθεση αποτελεί μια εικαστική απόπειρα να διευρυνθεί η Βυζαντινή τεχνική πέρα από τις παραδοσιακές δομές της αγιογραφίας. Παράλληλα, είναι μια βιωματική πρόταση, προσκαλώντας τον θεατή σε ένα εσωτερικό ταξίδι.

Το ταξίδι συνοδεύει η ομότιτλη ποιητική συλλογή.

Η Δήμητρα Νατσκούλη σπούδασε Ψυχολογία στο ΕΚΠΑ και Ψυχοθεραπεία μέσω Κίνησης & Χορού στο Goldsmiths College University of London ως υπότροφος του ΙΚΥ. Μελέτησε την Βυζαντινή ζωγραφική δίπλα στον εικονογράφο Γεώργιο Κόρδη και κατόπιν με τον εικονογράφο και street artist Φίκο. Ζωγραφίζει και διδάσκει στην Αθήνα.
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons