Προβολή ντοκιμαντέρ «Σιωπηλός Μάρτυρας» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου

Επτά άνθρωποι θυμούνται... Ένας τόπος μνήμης λύνει τη σιωπή του...


Μια πολύ ενδιαφέρουσα βραδιά στην Λέσχη Φωτογραφίας και Κινηματογράφου προβλέπεται με την η προβολή του ντοκιμαντέρ «Σιωπηλός Μάρτυρας» του Δ. Κουτσιαμπασάκου.

Με αφορμή το γκρέμισμα της φυλακής Τρικάλων ο «Σιωπηλός Μάρτυρας» καταπιάνεται με το θέμα της διαχείρισης της ιστορικής μνήμης.

Το 2006 η φυλακή έκλεισε μετά από 110 χρόνια λειτουργίας. Είχε χτιστεί το 1895 σαν ένα από τα πρώτα έργα που χρηματοδότησε το ελληνικό κράτος στη Θεσσαλία, ύστερα από την απελευθέρωσή της από τους Οθωμανούς. Στα τέλη του 2010 ο Δήμος Τρικάλων ανακοίνωσε το σχέδιο αξιοποίησης του συγκροτήματος.

Το 2011 ξεκίνησαν τα γυρίσματα του ντοκιμαντέρ.

Την ίδια χρονιά, η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων ανακαλύπτει πως η φυλακή Τρικάλων είναι χτισμένη πάνω σε οθωμανικό λουτρό του 16ου αιώνα και ξεκινά άμεσα τις εργασίες αποκατάστασής του.

Πρωταγωνιστές του ντοκιμαντέρ είναι επτά άνθρωποι που σχετίστηκαν στο παρελθόν με τη φυλακή.

Η προβολή θα γίνει στο Παλαιό Εργοστάσιο Κορνηλάκη (απέναντι από το γήπεδο του τένις), το Σάββατο 22 Ιουλίου 2017 και ώρα 21.00.

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος,
Έρευνα-σενάριο: Γλυκερία Πατραμάνη 
Διεύθυνση φωτογραφίας: Χάρης Φάρρος 
Μοντάζ-σχεδιασμός ήχου: Χρήστος Γιαννακόπουλος 
Γραφίστικος σχεδιασμός: Κώστας Πολάτογλου 
Μουσική-μίξη ήχου: Βαγγέλης Φάμπας
Παραγωγή: KinoLab
Διάρκεια: 72' λεπτά 
Παραγωγός: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος

Μετά την προβολή θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη.
Χορηγός-Υποστηρικτής της εκδήλωσης: BlueStarFerries
Ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος εργάζεται στην Ελλάδα, ως σκηνοθέτης ενώ παράλληλα διδάσκει υποκριτική στον κινηματογράφο σε διάφορες δραματικές σχολές.

Γεννήθηκε το 1967. Το διάστημα μεταξύ 1984-1986 συμμετέχει ως ηθοποιός στην Θεατρική Λέσχη Βόλου. Το 1988, για ένα χρόνο, κάνει εντατικά μαθήματα ρωσικών στο Πανεπιστήμιο Λομονόσοφ της Μόσχας. Το 1989, κατόπιν εξετάσεων, γίνεται δεκτός στο τμήμα σκηνοθεσίας του Πανρωσικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου της Μόσχας (V.G.I.K). Αποφοιτά με άριστα το 1994 (πτυχίο σκηνοθεσίας κινηματογράφου και τηλεόρασης, Master of Fine Arts). Ταινίες του έχουν βραβευτεί στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Από το 2004 έως το 2007 διετέλεσε διδάσκων καθηγητής (407/1980), στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου, στο τμήμα Πολιτισμικής Τεχνολογίας και Επικοινωνίας. Από το 2009 είναι διδάσκων καθηγητής (407/1980), στο Τμήμα Κινηματογράφου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Film Director στην ΕΡΤ Α.Ε

Εκτός από τα ελληνικά που είναι η μητρική του γλώσσα, μιλά άπταιστα ρωσικά και πολύ καλά Αγγλικά.Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons