ΕΚΘΕΣΗ: Φωτο-γραφήματα | 16η Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας (Β' φάση)

Η Β' φάση της 16ης Ομαδικής Έκθεσης Φωτογραφίας της Λέσχης Φωτογραφίας - Κινηματογράφου Σύρου με θέμα «Φωτο-γραφήματα», θα πραγματοποιηθεί στην Άνω Σύρο από 27 Ιουλίου - 10 Αυγούστου 2017.

Ωράριο λειτουργίας: 19:00 - 23:00

Εγκαίνια: Σάββατο 29 Ιουλίου, ώρα 21:00

Χώροι: 
- Αίθουσα Πρώην Μουσείου Παραδοσιακών Επαγγελμάτων 
- Αίθουσα Πρώην Δημοτικού Συμβουλίου

Συμμετέχουν οι: Hoppen Lothar, Αποστόλου Τάσος, Αρβανίτης Θάνος, Βαμβακούσης Δημήτρης, Δρόσου Ξενιώ, Ζιάκα Γιολάντα, Καλογερά Έλεν, Καλόξυλος Ανδρέας, Κανέλλου Βασιλική, Κυριακοπούλου Δήμητρα, Λομπράνου Μπριγκίτα, Μαγκλαβά Ευσταθία, Πιτσικάλη Άννα, Προχώρη Ελένη, Σομπόνης Νίκος, Στρογγύλη Μέλπω, Στρουγγάρη Ιωάννα, Υπέρμαχος Κώστας

Ιστορικό της Λέσχης

Το 2007 μια παρέα γνωστών και φίλων με κοινό ενδιαφέρον την αγάπη και την ενασχόληση με την τέχνη της φωτογραφίας αποφασίζουν να δημιουργήσουν την Λέσχη Φωτογραφίας Σύρου. Τα πρώτα 29 μέλη ήταν κυρίως ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες. Τα άτομα που απαρτίζουν τα μέλη της εναλλάσσονται αυτά τα 9 χρόνια της ύπαρξης της, αλλά το φιλικό κλίμα και η συστηματική δουλειά σε σχέση με τη φωτογραφία παραμένουν σταθερά.

Αυτή τη στιγμή αριθμεί περίπου 50 μέλη που σχετίζονται με διαφορετικό τρόπο με την φωτογραφία (εφαρμοσμένη ή καλλιτεχνική). Κάποια από τα μέλη συνεργάζονται με φωτογραφικά περιοδικά, άλλα έχουν διακριθεί σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς κι άλλα έχουν μεγάλο αριθμό συμμετοχών σε εκθέσεις.

Η Λέσχη Φωτογραφίας – Κινηματογράφου Σύρου πραγματοποιεί τουλάχιστον δύο ομαδικές εκθέσεις των μελών κάθε χρόνο καθώς και σεμινάρια φωτογραφίας διαφόρων επιπέδων που είναι ανοιχτά και για το ευρύ κοινό. Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, διατηρούν το ευχάριστο φιλικό κλίμα μεταξύ των μελών αλλά δίνουν και ερεθίσματα για φωτογράφηση (θέμα μήνα, φωτογραφικές εξορμήσεις). Κατά καιρούς γίνονται αφιερώματα σε μεγάλους φωτογράφους, προβολές σχετικών ταινιών, φωτογραφικοί διαγωνισμοί και συνεργασίες με άλλους συλλόγους πολιτιστικής - καλλιτεχνικής δράσης.

Η ποικιλομορφία της σχέσης που έχουν τα μέλη με την φωτογραφία, είναι παράγοντας που εμπλουτίζει την ίδια τη Λέσχη Φωτογραφίας-Κινηματογράφου Σύρου στην πορεία της, αλλά και τα ίδια τα άτομα που την απαρτίζουν.
Tags: , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons