Παρουσίαση Βιβλίου “Άδακρυς Μάχη” | 2nd TRIMORE Syros Triathlon

Στα πλαίσια της διοργάνωσης του 2nd TRIMORE Syros Triathlon θα πραγματοποιηθεί η Παρουσίαση του Βιβλίου Άδακρυς Μάχηστο Θέατρο Απόλλων.

Το βιβλίο είναι γραμμένο κατόπιν διετούς μελέτης και συλλογής πληροφοριών από έναν Τριαθλητή, τον Δημήτρη Θωμά.

Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017
Ώρα Έναρξης: 12:00 μ.μ.
Είσοδος Δωρεάν


Το βιβλίο θα παρουσιάσει ο Ιστορικός  / Δημοσιογράφος κ. Παναγιώτης Κουλουμπής και θα προλογίσει ο κ. Κωνσταντίνος Μητρόπαπας.
Αποσπάσματα θα διαβάσει η κα Νίνα Λεμπετόση.

Το βιβλίο βασίζεται στο πραγματικό Ιστορικό γεγονός της μάχης που εγινε το 368 πχ στα περίχωρα της Σπάρτης όταν οι γείτονες Αρκάδες, Μεσσήνιοι κι Αργίτες συμμάχησαν για να αφανίσουν κάθε σημάδι της Σπάρτης από το χάρτη. Οι Σπαρτιάτες όμως με αρχηγό το Βασιλιά Αρχίδαμο κατόρθωσαν κάτι μοναδικό στην ιστορία! Κέρδισαν τη μάχη δίχως να έχουν ούτε μία απώλεια ενώ οι αντίπαλοι είχαν πάνω από μύριους

Η εκδήλωση θα διανθιστεί με ζωντανή μουσικό μίγμα AMBIENT και παραδοσιακής μουσικής με κανονάκι και αλλά ευγενικά μουσικά όργανα από εξαιρετικούς νέους καταξιωμένους Συριανούς Μουσικούς τον Αποστόλη Μάρη, την Ελένη Μπαίρη και την Γεωργία Λίστα.

Oι παρευρισκόμενοι μετά το πέρας της παρουσίασης θα έχουν την ευκαιρία να συζητήσουν με τον συγγραφέα αλλά και για την Ιστορία.

Σας περιμένουμε σε αυτη την όμορφη και ξεχωριστή λογοτεχνική εκδήλωση να μας τιμήσετε με την παρουσία σας και να γνωρίσετε από κοντά το Μοναδικό Θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης στην Σύρο.


Μικρό βιογραφικό συγγραφέα: 
Δημήτρης Θωμάς: Γεννήθηκε στη σκιά της ακρόπολης το 1971, φοίτησε στην Σχολή Αναβρύτων, Πτυχιούχος γυμναστής με μεταπτυχιακό, πτυχιούχος του Ιronman university της Χαβάη, υπηρέτησε στις ειδικές δυνάμεις του Ελλ. στρατού σαν εκπαιδευτής πολεμικών τεχνών, το 1991 στη 2α Μοίρα Αλεξιπτωτιστών ενώ διετέλεσε προσωπικός σωματοφύλακας του ΑΓΕΕΘΑ στρατηγού Ιωάννη Βερυβάκη. Έζησε στην Αγγλία για 6 χρόνια όπου εργάστηκε ως επαγγελματίας διαιτητής μπάσκετ, ανακηρύχτηκε καλύτερος διαιτητής στην Α1 το 2000 και του χορηγήθηκε υποτροφία για μεταπτυχιακό στην Αμερική. Δούλεψε ως προπονητής στην ομάδα μπάσκετ του πανεπιστημίου του Leeds. Υπήρξε υπεύθυνος ασφαλείας σε μεγάλες εταιρείες για χειρισμό πλήθους. Επιστρέφοντας στην Ελλάδα δημιούργησε την εταιρεία Δήμητρας Γαία που ασχολείται με την υγιεινή διατροφή. Ο Δημήτρης Θωμάς έχει τερματίσει εκατοντάδες αγώνες τρεξίματος, τριάθλου είναι ενεργός Μαραθωνοδρόμος και Ironman ιδρυτής της ομάδας τριάθλου και τρεξίματος Ironauts. Πτυχιούχος ναυαγοσώστης. Εχει πάθος με την Αρχαία Ελλάδα, το μυθιστόρημα του Άδακρυς Μάχη το έγραψε μέσα σε 3 χρόνια διαβάζοντας και μελετώντας αμέτρητες πήγες από αρχαίους Έλληνες συγγραφείς και κείμενα. Είναι παντρεμένος κι έχει ένα γιο τον Ιάσωνα και μία κόρη τη Λήδα. Του αρέσουν τα ταξίδια κι έχει επισκεφτεί πάνω από 20 χώρες.

Για Το Βιβλίο:
Το βιβλίο βασίζεται στην περιγραφή μίας πραγματικής μάχης που έλαβε χώρα το 368 πχ στα περίχωρα της Σπάρτης...μία Σπάρτη αποδεκατισμένη με τεράστιο το πρόβλημα της Λειψανδρίας από τις συνεχόμενες μάχες, το μεγάλο σεισμό που αφάνισε σχεδόν το 1/3 των κατοίκων της έχοντας μείνει 2500 άνδρες. Οι γείτονες Αρκάδες, Μεσσήνιοι κι Αργίτες συμμάχησαν για να την κατακτήσουν 15.000 στρατός συγκεντρώθηκαν για να αφανίσουν κάθε σημάδι της Σπάρτης στο χάρτη. Οι Σπαρτιάτες όμως με αρχηγό το Βασιλιά Αρχίδαμο κατόρθωσαν κάτι μοναδικό στην ιστορία! κέρδισαν τη μάχη δίχως να έχουν ούτε μία απώλεια ενώ οι αντίπαλοι είχαν πάνω από μύριους !!! 10.000!!!! Στο βιβλίο αναφέρονται αμέτρητα πραγματικά περιστατικά της αρχαίας Ελλάδας κι όπως όλα τα μυθιστορήματα που σέβονται τον εαυτό τους υπάρχει μία πολύ ιδιαίτερη ερωτική ιστορία με πρωταγωνίστρια την πρώτη Ελληνίδα Ολυμπιονίκη! Για να μην τα λέμε όμως όλα σας κρατάμε σε αγωνία μέχρι να διαβάσετε το βιβλίο που έχει ένα απρόσμενο τέλος!
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons