ΕΚΘΕΣΗ: Φωτο-γραφήματα | 16η Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας

Η Λέσχη Φωτογραφίας - Κινηματογράφου Σύρου παρουσιάζει την 16η Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας των μελών της με θέμα «Φωτο-γραφήματα».

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του Παλαιού Εργοστασίου Κορνηλάκη, Γυάλινο κτίριο (απέναντι από το Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Σύρου Ερμούπολης) και θα διαρκέσει από την Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 έως και το Σάββατο 22 Ιουλίου 2017, με ωράριο λειτουργίας από 19:00 έως 23:00.

Εγκαίνια: Παρασκευή 14/07 ώρα 20:00

Κατά την διάρκεια της έκθεσης θα διοργανωθούν παράλληλα, οι παρακάτω εκδηλώσεις:ΠΕΜΠΤΗ 13 ΙΟΥΛΙΟΥ
Ανοιχτός αυτοσχεδιασμός με ζωντανή μουσική
ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ, σύγχρονης έκφρασης & δημιουργίας «ακροποδητί»
Ώρα: 21:30


ΔΕΥΤΕΡΑ 17 ΙΟΥΛΙΟΥ
SIFF – Syros International Film Festival
Προβολές ταινιών & Live performance-show
Α) Το οπτικο-ακουστικό πειραματικό πρότζεκτ του Γιάννη Αναστασάκη και της Ντενίζ Αγγελάκη «Elektronik Meditation» συμπράττει με τους Σαβίνα Γιαννάτου και Χάρη Αμπράκη
Β) Yves Tumor Live Show. Ο Yves Tumor είναι η εμπνευσμένη και αντιφατική περσόνα του Σιν πάουι, ενός παραγωγού/περφόρμερ που μεγάλωσε στο Τεννεσί.
Ώρα: 00:00


ΤΕΤΑΡΤΗ 19 ΙΟΥΛΙΟΥ
Σεμινάριο-Ομιλία
"Creative Commons, οι κατάλληλες άδειες χρήσης για το ψηφιακό καλλιτεχνικό περιεχόμενο"
Εισηγητής: Στράτος Ζολώτας
Ώρα 21:00


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 21 ΙΟΥΛΙΟΥ
Προβολή Ταινίας
«Wings of Desire» του Wim Wenders (Βραβείο Σκηνοθεσίας φεστιβάλ Καννών 1987)
με τους Br. Ganz, S. Dommartin, O. Sander
Παρουσίαση: Πηνελόπη Τριάντου
Ώρα 21:30


ΣΑΒΒΑΤΟ 22 ΙΟΥΛΙΟΥ
Προβολή Ντοκιμαντέρ
«Σιωπηλός Μάρτυρας» του Δημήτρη Κουτσιαμπασάκου
(Βραβείο σκηνοθεσίας και Βραβείο μουσικής 10ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Χαλκίδας)
Επτά άνθρωποι θυμούνται… Ένας τόπος μνήμης λύνει τη σιωπή του…
Θα ακολουθήσει συζήτηση με τον σκηνοθέτη
Ώρα 21:00


Ιστορικό της Λέσχης

Το 2007 μια παρέα γνωστών και φίλων με κοινό ενδιαφέρον την αγάπη και την ενασχόληση με την τέχνη της φωτογραφίας αποφασίζουν να δημιουργήσουν την Λέσχη Φωτογραφίας Σύρου. Τα πρώτα 29 μέλη ήταν κυρίως ερασιτέχνες αλλά και επαγγελματίες. Τα άτομα που απαρτίζουν τα μέλη της εναλλάσσονται αυτά τα 9 χρόνια της ύπαρξης της, αλλά το φιλικό κλίμα και η συστηματική δουλειά σε σχέση με τη φωτογραφία παραμένουν σταθερά.

Αυτή τη στιγμή αριθμεί περίπου 50 μέλη που σχετίζονται με διαφορετικό τρόπο με την φωτογραφία (εφαρμοσμένη ή καλλιτεχνική). Κάποια από τα μέλη συνεργάζονται με φωτογραφικά περιοδικά, άλλα έχουν διακριθεί σε φωτογραφικούς διαγωνισμούς κι άλλα έχουν μεγάλο αριθμό συμμετοχών σε εκθέσεις.

Η Λέσχη Φωτογραφίας – Κινηματογράφου Σύρου πραγματοποιεί τουλάχιστον δύο ομαδικές εκθέσεις των μελών κάθε χρόνο καθώς και σεμινάρια φωτογραφίας διαφόρων επιπέδων που είναι ανοιχτά και για το ευρύ κοινό. Οι εβδομαδιαίες συναντήσεις, σε χώρο που έχει παραχωρηθεί από το Δήμο Σύρου-Ερμούπολης, διατηρούν το ευχάριστο φιλικό κλίμα μεταξύ των μελών αλλά δίνουν και ερεθίσματα για φωτογράφηση (θέμα μήνα, φωτογραφικές εξορμήσεις). Κατά καιρούς γίνονται αφιερώματα σε μεγάλους φωτογράφους, προβολές σχετικών ταινιών, φωτογραφικοί διαγωνισμοί και συνεργασίες με άλλους συλλόγους πολιτιστικής - καλλιτεχνικής δράσης.

Η ποικιλομορφία της σχέσης που έχουν τα μέλη με την φωτογραφία, είναι παράγοντας που εμπλουτίζει την ίδια τη Λέσχη Φωτογραφίας-Κινηματογράφου Σύρου στην πορεία της, αλλά και τα ίδια τα άτομα που την απαρτίζουν.
Tags: , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons