Εκδήλωση Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης για το Πρόγραμμα LIFE/Call 2017 στη ΣύροΤο Πράσινο Ταμείο και η Greek LIFE Task Force, σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης, διοργανώνουν και σας προσκαλούν στην «Εκδήλωση Ενημέρωσης και Εκπαίδευσης για το Πρόγραμμα LIFE – Πρόσκληση 2017», στις 20 Ιουνίου, στη Σύρο, στην Αίθουσα Ι. Ρίτσου του Πνευματικού Κέντρου Ερμούπολης, (οδός Μελίνας Μερκούρη).

Η εκδήλωση διεξάγεται στο πλαίσιο υποστήριξης, συμβουλευτικής και ενίσχυσης των δυνητικών δικαιούχων του Ευρωπαϊκού χρηματοδοτικού Προγράμματος LIFE για το περιβάλλον και την κλιματική αλλαγή και χωρίζεται σε δύο μέρη. Το πρώτο μέρος έχει ενημερωτικό χαρακτήρα, ενώ το δεύτερο μέρος διαθέτει εκπαιδευτικό χαρακτήρα και διεξάγεται σε μορφή σεμιναρίου συγγραφής προτάσεων LIFE.

Συγκεκριμένα, στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστεί ο ρόλος της ομάδας GR LTF, το Πρόγραμμα LIFE και η συμβολή του στην προστασία του περιβάλλοντος και την ενίσχυση της καινοτομίας, μέσω των χρηματοδοτούμενων υποπρογραμμάτων του για το Περιβάλλον και την Κλιματική Αλλαγή, τα οποία χωρίζονται σε α) Περιβάλλον και Αποδοτικότητα Πόρων, β) Φύση και Βιοποικιλότητα, γ) Μετριασμό και Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή και δ) Περιβαλλοντική/Κλιματική Διακυβέρνηση και Πληροφόρηση, καθώς και καλές πρακτικές και παραδείγματα έργων LIFE.

Το δεύτερο μέρος της εκδήλωσης θα αφιερωθεί στη διεξαγωγή σεμιναρίου συγγραφής πρότασης για χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα LIFE. Σκοπός του σεμιναρίου είναι η αύξηση του αριθμού και η βελτίωση της ποιότητας των υποβαλλόμενων αιτήσεων, ώστε να αυξηθεί η απορροφητικότητα των ελληνικών φορέων από το εν λόγω χρηματοδοτικό εργαλείο. Οι επιμέρους στόχοι του σεμιναρίου είναι: α) η βελτίωση του γνωστικού αντικειμένου που αφορά στις ειδικές απαιτήσεις συμπλήρωσης των φορμών της αίτησης, ώστε οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να γνωρίζουν επακριβώς τα στοιχεία και τα δεδομένα που είναι καθοριστικά για την επιλεξιμότητα του έργου τους και πως αυτά αντικατοπτρίζονται μέσα σε μια αίτηση, β) η ενίσχυση των ικανοτήτων των δυνητικών δικαιούχων στην οργάνωση μιας πρότασης LIFE και στη συμπλήρωση της αίτησης, ώστε να μπορούν να κάνουν χρήση των απαραίτητων εργαλείων και να προχωρήσουν στις απαραίτητες εκείνες ενέργειες που θα τους βοηθήσουν να ολοκληρώσουν την αίτηση, και τέλος, γ) οι συμμετέχοντες να είναι σε θέση να αναγνωρίζουν πότε μια ιδέα μπορεί να μετατραπεί σε έργο LIFE, να είναι ενεργοί στο φορέα τους στο στάδιο προετοιμασίας αλλά και υλοποίησης ενός έργου LIFE και να αντιμετωπίζουν με θετική ματιά την πρόκλησης των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που ωφελούν τον τόπο τους, με πολλαπλό όφελος για τους ίδιους και για τους φορείς που εκπροσωπούν. Οι παρουσιάσεις θα πραγματοποιηθούν από τους εμπειρογνώμονες της GR LTF.

Ενδεικτικό πρόγραμμα: 

Μέρος Α: Πληροφόρηση

09:30 - 10:00 Εγγραφές

10:00 - 13:00 Ενημέρωση για το Πρόγραμμα LIFE
• Το Πρόγραμμα LIFE
• Τα υπο-προγράμματα Περιβάλλον και Δράση για το Κλίμα
• Ο ρόλος της Ομάδας Greek LIFE Task Force
• Καλές Πρακτικές και Παραδείγματα Έργων LIFE

13:00 - 14:00 Ελαφρύ Γεύμα 

Μέρος Β: Εκπαίδευση

14:00 - 20:00 Σεμινάριο Συγγραφής Προτάσεων LIFE

Εγγραφές:

Για περισσότερες πληροφορίες:
Κέλλη Κολιγιώργα
Εμπειρογνώμονας Επ/νιας για το Περιβάλλον 
Greek LIFE Task Force 
E-mail: kkoligiorga@prasinotameio.gr
Τηλ: 2105241903 
(εσωτ. 122)

Δημήτρης Χωματίδης 
Εμπειρογνώμονας Περιβάλλοντος 
Greek LIFE Task Force 
Τηλ: 2105241903 (εσωτ. 123)

Θανάσης Μπισμπίκης,
ΕΕΤΑΑ (Αθήνα) 
E-mail: ampi@eetaa.gr 
Τηλ: 2131320669 

Στέλλα Αμοιρίδου, 
ΕΕΤΑΑ (Θεσ/κη) 
Τηλ: 2310544714-731Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons