Η Φωτεινή Βελεσιώτου τραγουδάει στην Έπαυλη Τσιροπινά

Η Φωτεινή Βελεσιώτου τραγουδάει τις μούσες του Ρεμπέτικου
Μαζί της η Ανατολή Μαργιόλα

Η Φωτεινή Βελεσιώτου συνεχίζει τη διαδρομή της κρατώντας την ίδια συνέπεια, τη χαμηλών τόνων παρουσία και την προσήλωση στα κλασσικά λαϊκά και έντεχνα τραγούδια.

Αυτό το καλοκαίρι σε μια ιδιαίτερη παρασταση, μας προτείνει μια μουσική αναδρομή στις γυναίκες που ενέπνευσαν τους συνθέτες του Ρεμπέτικου να γράψουν τα πιο ωραία λαικά και ρεμπέτικα τραγούδια μας. Μαρίκα Νίνου, Σωτηρία Μπέλλου, Ιωάννα Γεωργακοπούλου, Χαρούλα Λαμπράκη, Στέλλα Χασκίλ, Καίτη Γκρέυ και άλλες που δίπλα σε σπουδαίους δημιουργούς όπως ο Τσιτσάνης , ο Βαμβακάρης,ο Παπαϊωάννου κ.α στα πάλκα μιας άλλης εποχής και μιας άλλης Ελλάδας άφηναν τα ίχνη τους που ακόμα και σήμερα μένουν ανεξίτηλα για να τα ακολουθούμε και να τα τραγουδούμε.

Τι σήμερα, τι αύριο, τι τώρα / Σαν απόκληρος γυρίζω / Απ’ της Ζέας το λιμάνι /Απόψε στις ακρογιαλιές / μη μου ξαναφύγεις πια / ξημερώνει και βραδιάζει / συννεφιασμένη Κυριακή και άλλα πολλά υπέροχα τραγούδια θα ακούσουμε σε αυτό το αφιέρωμα τιμής και μνήμης στις θρυλικές ερμηνεύτριες του Ρεμπέτικου και στους δημιουργούς του.

Μαζί με τη Φωτεινή Βελεσιώτου η εξαιρετική νέα τραγουδίστρια Ανατολή Μαργιόλα που γνωρίσαμε μέσα από τις επιλεκτικές συνεργασίες της αλλά και μέσα από δύο υψηλού επιπέδου κινηματογραφικές παραγωγές το ΟΥΖΕΡΙ ΤΣΙΤΣΑΝΗΣ του Μανούσου Μανουσάκη σε μουσική του Θέμη Καραμουρατίδη και τοΝΟΤΙΑ του Τάσου Μπουλμέτη σε μουσική Ευανθίας Ρεμπούτσικα.

Επίσης μάζι της και οι μουσικοί:
Γιώργος Καραμφίλλης: Μπουζούκι,
Νίκος Παπαναστασίου: ακορντεόν,
Βασίλης Κετεντζόγλου: κιθάρα
Διονύσης Μακρής: Κοντραμπάσο

Κυριακή, 13 Αυγούστου στις 9:30 μ.μ.
έπαυλη Τσιροπινά, Ερμούπολη

Τιμή εισόδου: 12 ευρώ (γενική)
10 ευρώ (Άνεργοι, Φοιτητές, ΑΜΕΑ)
Ώρα Έναρξης: 21.30

Διοργάνωση: Action Εστί
Υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου Ερμούπολης

-----------
Η προπώληση ξεκίνησε.
Εισιτήρια διατίθενται στο Kouchico και στο VIRMARκαι ηλεκτρονικά στο www.viva.gr
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons